Enonkosken luostarin pelastamisesta järjestetään neuvottelutilaisuus

Enonkosken luostarin lopetusuhka halutaan torjua neuvotteluiden avulla. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Enonkosken luostarin tulevaisuudesta järjestetään neuvottelutilaisuus Enonkosken kunnantalolla keskiviikkona 20. heinäkuuta kello 14. Enonkosken luostarin tiedotteessa kerrotaan, että luostarin toimintaan on kohdistunut lopettamisuhka, joka halutaan purkaa. Enonkosken kunnanjohtaja Minna Laurio on paikalla vastaanottamassa keskustelijoita.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki luostarin kohtalosta kiinnostuneet.

Mukana tilaisuudessa on myös oopperalaulaja ja kirkkomuusikko Matti Turunen, joka kertoo luostarihankkeen suunnitelmista sekä siitä, miltä Enonkosken luostari voisi näyttää vuonna 2050. Tämän hetken suunnitelmia tulevaisuudelle ovat muiden muassa luostaritoiminta ja Pyhät Polut -pyhiinvaellukset.

Ensi syksynä luostarissa aiotaan järjestää esimerkiksi musiikki-, koulutus- ja vaellusleirejä niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisäksi luostarin kirjastoa laajennetaan, joten enonkoskelaisilla yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus tuoda pöytäkirjojaan tutkimuskäyttöön luostariin. Luostari haluaa tarjota enonkoskelaista perinnetietoa tutkijoille, harrastajille ja kirjailijoille.

Enonkosken luostari kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja on aloittanut toimintansa vuonna 1994.

Kirkollisten tilaisuuksien lisäksi Enonkosken luostarissa on järjestetty erilaisia kokoontumisia, näyttelyitä, koulutustilaisuuksia ja juhlia yli 30 vuoden ajan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka