Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnalainen Waahto Brewery avaa julkisen osakeannin toimintansa kasvun rahoittamiseksi – Panimolle on tulossa uudet laitteet sekä uudet, isommat tilat

Kaikista osakkeenomistajista tulee panimon omistajia.

Waahto Brewery järjestää julkisen ja avoimen osakeannin, jotta panimo voisi jatkaa hallittua kasvua sekä mahdollistaa tuotteiden laajemman levittämisen.

Waahto Breweryn lähettämän lehdistötiedotteen mukaan tällä hetkellä tilanne on se, että kysyntää olisi kymmenille tuhansille litroille enemmän kuin mitä Waahto Brewery pystyy tuottamaan.

Suurin osa panimon valmistamista juomista myydään kesän aikana Itä-Suomen alueella ja talvella niitä liikkuu paljon etenkin Pyhätunturin ja Äkäslompolon alueelle. Keskon kautta juomia saadaan toimitettua ympäri suomea K-kauppoihin.

Nykyisellä tuotantokapasiteetilla juomia ei riitä tämän isommalle levitykselle, vaikka kysyntää olisikin.

– Nykyiset keittolaitteet ja kypsytyskapasiteetti ovat käyneet pieniksi juomien kysyntään nähden, kertoo tiedotteessa Jari Kouvalainen, joka on Waahto Breweryn toinen olutmestari ja yksi omistajista.

Waahto Brewery saa pian uudet laitteet, jotka oli alunperin tarkoitus tilata jo alkukesästä 2020. Koronapandemia kuitenkin siirsi suunnitelman myöhemmälle. Tiedotteen mukaan laitteet ovat nyt valmiina ja ne odottavat rahtausta Suomeen.

Panimo on muuttamassa myös uusiin tiloihin, joita remontoidaan panimokäyttöön.

– Pohjimmainen syy osakeannille on siis rahoituksen kerääminen siihen, että panimo saa tuotua uudet laitteet Suomeen. Samalla tarvitsemme rahaa uusien tilojen remontoimiseksi panimokäyttöön, täydentää Kouvalainen tiedotteessa.

Toinen painava syy osakeannille on Kouvalaisen mukaan se, että Waahto Brewery haluaa muodostaa panimoa tukevan yhteisön. Kaikista osakkeen omistajista tulee automaattisesti panimon omistajia ja heille kuuluu tiettyjä etuja. – Panimo puolestaan saa omistajista vakaata käyttäjäkuntaa palveluilleen ja samalla myös valtavan tietotaitopankin, kun omistajiksi tulee eri alojen osaajia, Kouvalainen sanoo tiedotteessa.