Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosteri lahjoitti Savonlinnan vanhan terveyskeskuksen tavaraa Ukrainaan – "Tavaroille haluttiin uudet kodit"

Koronarokotuspiste on muuttanut vanhan terveysaseman etupuolelle neuvolatiloihin.

Savonlinnan kaupungin omistaman vanhan pääterveysaseman tiloja on tyhjennetty ylimääräisistä tavaroista. Tavaraa on varsin paljon, mutta onneksi niille on löytynyt hyvä osoite: hyväntekeväisyys. Osa avustuskuormista on jo lähtenyt matkaan muun muassa kohti Ukrainaa.

Tavaraa jäi tarpeettomaksi, kun uusi sosiaali- ja terveyskeskus valmistui keväällä ja henkilökunta muutti uusiin tiloihin.

Vanhalle pääterveysasemalle jäi ylimääräisiä tavaroita niin vastaanotoilta, vuodeosastoilta kuin hammashoitolastakin.

– Tavaroille haluttiin löytää uudet kodit, jotta mahdollisimman vähän niistä menisi hukkaan. Niinpä päätimme lahjoittaa tavarat niitä tarvitseville, ja aloimme kartoittaa erilaisia toimijoita, jotka tekevät hyväntekeväisyyttä, vt. tekninen päällikkö Eeki Malkki Sosterista kertoo tiedotteessa.

Suurin kuorma ylimääräisistä sairaalatarvikkeista lähetettiin avustuksena Ukrainaan sekä Ecuadoriin.

Tiedotteessa kerrotaan, että molemmissa maissa on suuri tarve sairaanhoidollisille tavaroille, kuten sängyille, tutkimuspöydille ja tippatelineille.

Avustuskuormaa ulkomaille koordinoi Savonlinnan seudun rotareihin kuuluva Erkki Ikäläinen.

– Olemme saaneet aiemminkin monta monituista avustuskuormaa hyväkuntoista tavaraa Sosterista ulkomaille lähetettäväksi. Myös tällä kerralla saadut sairaanhoidolliset tavarat tulevat niin Ukrainassa kuin Ecuadorissakin todella tarpeeseen, joten iso kiitos koko sairaalalle, Ikäläinen kiittelee tiedotteessa.

Ulkomaille lähtevän avustuskuorman lisäksi ylimääräisiä arjen tavaroita kuten sänkyjä, pöytiä, tuoleja, lipastoja ja siivoustarvikkeita lahjoitettiin Savonlinnan seurakunnan sekä Suomen Punaisen Ristin kautta ukrainalaisten pakolaisten hyväksi.

Loppujen tavaroiden poistamisesta vanhalta pääterveysasemalta huolehtii Savonlinnan Toimintakeskus.