Poliisi epäilee Savolan sahapaloa ja Pihlajaniemen navettapaloa tahallaan sytytetyiksi – Savolan palon sytyttäjän löytymiseen johtavasta vihjeestä on luvassa palkkio

Yhtä ihmistä kuulusteltu epäiltynä helatorstain autiotalopalosta Savonlinnassa. Poliisin arvion mukaan autiotalon, Savolan sahan ja Pihlajaniemen navetan tulipalot eivät liity toisiinsa.

Poliisi epäilee, että maanantai-iltana Savonlinnan Pihlajaniemellä palanut käyttämätön navetta oli tahallaan sytytetty.

Poliisi epäilee myös, että viime torstain vastaisena yönä Savonlinnassa palanut Savolan saharakennus oli tahallaan sytytetty.

Poliisi pyytää molemmista tapauksista jotain tietäviä ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 0295415232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Vakuutusyhtiö lupaa palkkion Savolan tulipaloon liittyvästä vihjeestä, jonka perusteella palon sytyttäjä saadaan kiinni.

Poliisin rikosteknisessä tutkinnassa ilmeni, että viime torstain vastaisena yönä tapahtunut Savolan saharakennuksen palo oli alkanut saharakennuksen puurakenteisen pohjoissiiven keskiosan sisätiloista. Hälytys Savolaan tuli torstaina 30.6. kello 00.45. Ketään ei ole sahapalosta kuulusteltu. Palossa tuhoutui yksi Suur-Savon Osuuspankin omistaman sahakiinteistön kolmesta rakennuksesta. Saha ei ole ollut vuosikymmeniin toiminnassa.

Pihlajaniemellä navettapaloon hälytys tuli maanantaina 4.7. kello 19:n jälkeen. Myös tämä palo oli rikosteknisen tutkinnan mukaan alkanut sisätiloista.

Poliisi on kuullut yhtä ihmistä epäiltynä helatorstaina Savonlinnassa palaneen autiotalon sytyttämisestä. Talo sijaitsee Lähteelän suoran itäpäässä valtatie 14:n laidassa. Poliisi kertoi heti tapahtuman jälkeen, että paloa epäiltiin tahallaan sytytetyksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Väisänen ei usko, että Lähteelän talopalolla, Savolan sahapalolla ja Pihlajaniemen navettapalolla olisi tekemistä keskenään.

– En toistaiseksi lähtisi niitä yhdistelemään, Väisänen torjuu tässä vaiheessa spekuloinnit.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 12.55. Rikostekniset tutkinnat Savolasta ja Pihlajaniemeltä valmistuivat, ja poliisi epäilee molempien palojen yhteydessä rikosta.

Juttua päivitetty 6.7. kello 10.12. Lisätty tieto vakuutusyhtiön Savolan tulipaloon liittyen lupaamasta vihjepalkkiosta.

Juttua päivitetty 6.7. kello 20.38. Lisätty kuva Savonlinnan Pihlajaniemellä palaneesta navetasta.

.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka