Savonlinnassa vietetään musiikkitapahtumien superviikonloppua – Luvassa rokkia, poppia, jazzia ja tietenkin myös oopperaa

Viikonloppuna käynnistyvät Savonlinna Soi, II Saimaa Jazz Festival ja Savonlinnan Oopperajuhlat. Muita keikkoja kuullaan House of Olafissa ja Kulttuurikellarissa.

Heinäkuuhun siirrytään Savonlinnassa lukuisten musiikkitapahtumien merkeissä. Savonlinna Soi -festivaali starttaa Huwila Areenalla kesäkuun viimeisenä päivänä, jolloin väkeä musiikin pariin vetää Jenni ja Juho sekä Vesala. Perjantaina 1. heinäkuuta kuullaan jo useamman esiintyjän musiikkia, kun lavalle nousevat Bonnie Tyler, The Rasmus, Neljä Ruusua ja Aikakone. Juhlinta jatkuu vielä lauantaina, ja silloin voi nauttia musiikista, kun Vesterinen yhtyeineen, Kolmas nainen, Kalavauva.fi. Neon 2 ja Stig kruunaavat kesätapahtuman.

Hiljattain toimintansa käynnistäneen House of Olafin lavakaan ei jää tyhjäksi, sillä tapahtumatalossa pidetään kaksi eri keikkaa viikonlopun aikana. Perjantaina lavalle nousevat Arppa & Kissa. House of Olafin verkkosivuilla Arppaa kuvaillaan vilpittömällä musiikilla hurmaavaksi ja kovassa nosteessa olevaksi artistitulokkaaksi. Kissa taas on kitaristi, laulaja ja biisintekijä Günter Kiviojan villi ja röyhkeä alter ego. Lauantaina House of Olafissa yleisöä villiinnyttää Kotiteollisuus.

– Keikoista saa valtavasti virtaa, vaikka meidän energiatasolla sitä haihtuu samalla myös hikenä ja pieruina taivaan tuuliin. Mutta kontakti yleisöön, se on tärkeintä ja antavinta, Jouni Hynynen summaa House of Olafin verkkosivuilla.

Kulttuurikellarin perjantaita värittää Muska & Hot Dogsin esiintyminen.

– Nainen joka teki ensimmäisen rock-levyn Suomessa. Muskalla on nyt mukana säestäjänään viisimiehinen yhtye Hot Dogs, joka esittää rock ja pop -pitoista tuotantoaan vuosilta 1971–2015, Kulttuurikellarin verkkosivuilla tiedotetaan.

Myös lauantaina kuullaan musiikin sulosointuja, kun II Saimaa Jazz Festival käynnistyy. Viikonloppuna tapahtumassa esiintyvät Mathias Sandberg Trio ja Rauno Tikkanen Quartet feat. Sanna Rosberg. Viikonlopun päättää Saimaa Jazz Festival Jamit, jossa house bändinä esiintyy Rauno Tikkanen Quartet. Festivaali jatkuu pitkälle viikonlopun yli, joten tapahtumassa kuullaan myös lukuisia muita artisteja.

Myös kauan odotetut Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistyvät perjantaina 1. heinäkuuta. Oopperakauden avaa tuolloin Giuseppe Verdin Aida.

– Aida on ajankohtainen tarina valloittajasta ja orjuutetusta, kipeistä valinnoista isänmaan ja rakkauden välillä, Savonlinnan Oopperajuhlien verkkosivuilla pohjustetaan.

Lauantaina vuorossa on Georges Bizetin Carmen.

–  Carmen on kiihkeä ja kesytön. Se on vapaan naisen lakeja tottelematonta rakkautta, polttavaa intohimoa, mustasukkaisuutta ja kohtalonuskoa, Savonlinnan Oopperajuhlien verkkosivuilla kuvaillaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka