Savonlinnalainen start up -yritys eLive Ecosystem oy tavoittelee globaaleja markkinoita

Etelä-Savon pääomarahasto lähtee eLive Ecosystem oy:n osakkaaksi.

Savonlinnalainen eLiveEcosystem oy tähtää kosketuksettoman elintoimintojen mittaamisen globaaliksi toimijaksi. Viime vuodesta yrityksen tilauskanta kasvoi lähes kymmenkertaiseksi ollen nyt noin kaksi miljoonaa euroa.

– Odotamme kasvun jatkuvan nopeana myös tulevina vuosina. Tavoitteenamme on olla johtava kosketuksettoman elintoimintojen mittaamisen globaali toimija seuraavan kymmenen vuoden aikana, sanoo toimitusjohtaja Mikko Saajanlehto yrityksen lähettämässä lehdistötiedotteessa.

eLive on vuonna 2016 perustettu terveys- ja hyvinvointiteknologian kasvuyritys, joka on erikoistunut kosketuksettomaan elintoimintojen mittaamiseen ja mittaamisen soveltamiseen. Vuonna 2023 markkinoille tuodaan lääkinnällinen laite, tutkimusjärjestelmät sekä markkinoiden johtavat OEM-ratkaisut nukkumisen ja istumisen aikaiseen mittaamiseen.

eLiven kehittämää lääkinnällistä laitetta voidaan käyttää esimerkiksi uniapnean ja muiden unisairauksien todentamisessa sekä hoidon seurannassa kotioloissa.

Hyvinvointituotteissa on puolestaan ratkaisut unen seurantaan sekä istumisen aikaiseen seurantaan.

– Näistä mittauksista saatava tieto auttaa käyttäjää nukkumaan, palautumaan ja jaksamaan paremmin, Saajanlehto kertoo tiedotteessa.

eLive Ecosystem oy kuuluu Etelä-Savon pääomarahaston ensimmäisten rahoitettavien yritysten joukkoon, kerrotaan tiedotteessa. Rahasto sijoittaa voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin siemen- ja kasvuvaiheen yrityksiin, joilla on yhteys Etelä-Savoon. Rahasto on yksityisten sijoittajien, Redstone Nordics oy:n, alueen kaupunkien ja ely-keskuksen yhteinen hanke kasvuyritysten kehityksen vauhdittamiseksi.

– Kävimme yhtiön kanssa keskusteluja noin vuoden verran ja niiden aikana meille kävi hyvin selväksi ne kaupalliset mahdollisuudet mitä eLivellä on. Yhtiön tilauskanta on kasvanut ällistyttävän nopeasti ja halusimme osaltamme olla mukana tukemassa yhtiötä kasvussa, perustelee Etelä-Savon kasvurahastoa hallinnoiva Redstonen partneri Oskari Lehtonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka