Nätkillä ja Inkerinkylässä saattaa ilmetä vedenlaatuhäiriöitä – "Ruskea vesi ei ole terveydelle haitallista"

Värihaitan ilmetessä kuluttajia pyydetään juoksuttamaan vettä hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu.

Savonlinnan Veden tiedotteen mukaan Nätkin ja Inkerinkylän alueella ilmenee mahdollisia vedenlaatuhäiriöitä vesijohtoverkostossa maanantaista 20. kesäkuuta alkaen. Savonlinnan Vesi tekee Nätkin alueella vesijohtoverkoston huoltotöitä, joiden seurauksena vesijohtoverkoston vedessä voi esiintyä irtoavan verkostosakan aiheuttamaa ruskeaa väriä.

Lisäksi Savonlinnan Vesi varoittaa tiedotteessaan mahdollisista vedenlaatuhäiriöistä vesijohtoverkostossa Hernemäen ja Jukolansalon alueella tiistaina 21. kesäkuuta kello 8 alkaen. Tuolloin Savonlinnan Veden vesijohtoverkostossa tehdään saneeraustyön vuoksi vedenvirtausmuutos Pihlajavedentiellä. Vedenjakelun kerrotaan toimivan normaalisti.

Kuluttajia pyydetään juoksuttamaan vettä hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu.

Savonlinnan Vesi

Värihaitan ilmetessä kuluttajia pyydetään juoksuttamaan vettä hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Savonlinnan Veden mukaan ruskea vesi ei ole terveydelle haitallista.

– Mikäli kiinteistöllänne vesi on värjäytynyttä, kehotetaan vesijohtoon kytkettyjen laitteiden käyttöä välttämään haitan aikana, Savonlinnan Veden tiedotteessa neuvotaan.

Huoltotoimena Nätkin ja Inkerinkylän alueella on käynnistetty maanantaina ja Hernemäen ja Jukolansalon alueella käynnistetään tiistaina verkostoveden huuhtelujuoksutuksia.

– Mahdollista haittaa voi esiintyä muutamien päivien ajan, Savonlinnan Veden tiedotteessa kerrotaan.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka