Koronatilanne on rauhoittumassa Itä-Savossa

Koronavirustartuntojen määrän lasku on jatkunut Sosterin alueella. Edeltävän kahden viikon aikana uusia koronavirustartuntoja todettiin 181. Sairaalahoidossa on 5 potilasta koronavirustartunnan vuoksi.

– Kuten kahtena edeltävänäkin kesänä, tällä hetkellä näyttää siltä, että koronavirusepidemia rauhoittuu kesän ajaksi. On kuitenkin mahdollista, että nopeasti leviävä uusi BA.5 -omikronvariantti voi aiheuttaa tartuntamäärien nopeankin kasvun jo kesän aikana. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja valmiutta epidemian hoitoon pidetään tietysti yllä, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, hoivakodeissa asuville ja järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville iäkkäille sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona.

Uusi rokotussuositus annettiin 2.6.22 ja Sosterissa aloitettiin heti tämän ryhmän mukaiset rokotukset. Sosterin alueella on edelleenkin suhteellisen paljon 80-vuotiaita tai iäkkäämpiäkin, joilla rokotussuoja ei ole kunnossa.

– Kannustamme erityisesti iäkkäitä nyt ottamaan neljännen koronarokotteen, koska sillä saadaan hyvä suoja vakavaa tautimuotoa vastaan, Luukkonen lisää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka