Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterissa annetaan neljännet koronarokoteannokset 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville THL:n suositusten mukaisesti

THL suosittelee neljättä rokoteannosta 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Laajennetun suosituksen mukaisen neljännen rokotusannoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotukset alkavat heti ja niihin kannustetaan hakeutumaan, Sosteri tiedottaa.

Savonlinnassa rokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvolassa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma–to kello 8–15.30 ja pe kello 8–14 tai sähköisesti täältä.

Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in -päivinä.

Uudet tartuttavammat rokotussuojaa paremmin kiertävät omikronkannat ovat lisääntyneet Euroopassa, ja myös Suomessa on viitteitä uuden B.A.5-variantin leviämisestä. Uusienkin viruskantojen leviämistä jarruttaa kesän aikana koronaviruksilla todettu vahva vuodenaikavaihtelu.

Sosterin tiedotteen mukaan kolme rokoteannosta antaa erinomaisen suojan vakavaa koronatautia vastaan myös yli 80-vuotiailla ja 70–79-vuotiailla riskiryhmiin kuuluvilla muutaman kuukauden ajan. On kuitenkin merkkejä siitä, että kolmen rokoteannoksen jälkeen rokotteen antama suojateho vakavaa koronatautia vastaan laskee nopeammin yli 80-vuotiailla kuin nuoremmilla ikäryhmillä. Sairaalahoitoa vaativan taudin riski on lisäksi 70–79-vuotiailla lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla hieman suurempi kuin yli 80-vuotiailla perusterveillä.

Neljänsillä rokoteannoksilla tehostetaan suojaa sairaalahoitoista tautia vastaan. Neljänsillä annoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.