Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auta Ukrainan lapsia, tule lipaskerääjäksi! – Unicefin Savonlinnan vapaaehtoisryhmä kutsuu mukaan uusia vapaaehtoisia

Savonlinnan vapaaehtoisryhmä järjestää jälleen perinteisen lipaskeräyksen oopperailtoina Olavinlinnan ponttonisillalla. Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita toimintaan.

Unicef Savonlinnan vapaaehtoisryhmä jatkaa toimintaansa ja etsii joukkoonsa nyt uusia vapaaehtoisia.

Seuraava tilaisuus auttaa muun muassa Ukrainan hädässä olevia lapsia on heinäkuussa, jolloin Savonlinnan vapaaehtoisryhmä järjestää lipaskeräyksen Olavinlinnaan johtavalla ponttonisillalla oopperailtoina kello 18–19, eli juuri ennen näytöksen tai esityksen alkua.

Unicefin Savonlinnan vapaaehtoisryhmään voi tulla kerääjäksi halutessaan vaikka vain yhtenä iltana ilmoittautumalla ryhmän lipaskeräysvastaavalle tai tulemaan mukaan ryhmän seuraavaan tapaamiseen, joka pidetään 6. kesäkuuta Savonlinnan pääkirjasto Joelin Miitti-kokoustilassa kello 17, ryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Lipaskerääjänä toimiminen vie aikaa vain yhden tunnin, mutta sinä aikana kerätyillä varoilla on suuri merkitys kohdemaissa apua saaville lapsille. Tällä hetkellä Unicef toimittaa hätäapua suurella volyymilla Ukrainaan. Ukrainan sodalle ei ole näköpiirissä ratkaisua, joten hätäavun tarve maassa sekä maasta pois johtavien pakoreittien varrella jatkuu.

Oopperajuhlien aikana järjestettävä vapaaehtoisryhmien lipaskeräys on jo perinne ja monet oopperan vakituiset kävijät tietävät varata käteistä rahaa keräykseen osallistumista varten. Osallistuminen on tietenkin vapaaehtoista.

Vuorot on jaettu Suomen Punaisen Ristin (SPR) Savonlinnan vapaaehtoisten kanssa niin, että joka toinen ilta sillalla kerääjinä ovat Unicefin, joka toinen ilta SPR:n lipaskerääjät.

Järjestöjen lipaskerääjät tunnistaa järjestöjen logoilla varustetuista liiveistä ja lippaista.

Viimeksi ooppera-ajan lipaskeräys on toteutettu vuonna 2019, kun oopperajuhlat edellisen kerran järjestettiin. Silloin Unicef-keräyksen tuotto oli noin 2 280 euroa.

Unicef-keräyksen tuotto tilitetään Unicefin hätäapurahastoon. SPR:n oopperakeräyksen tuotto käytetään paikallisesti Savonlinnan osaston ystävätoimintaan.

Ilmoittaudu kerääjäksi sähköpostilla osoitteeseen sanaliisa78(at)gmail.com tai puh. 040 727 3330. Ryhmän seuraava tapaaminen Savonlinnan pääkirjasto Joelissa ma 6. kesäkuuta klo 17.