Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihmekollektiivi järjestää tekemistä lapsille ja nuorille – Taidetta ja kulttuuria tarjolla Sulkavan kesässä

Ihmekollektiivin kesä starttaa Ihmegallerian avajaisilla 11. kesäkuuta.

Kulttuuriyhdistys Ihmekollektiivi panostaa tänä kesänä lasten ja nuorten taide- ja kulttuuritoimintaan taidenäyttelyn ja kolmen työpajan muodossa. Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että se haluaa tuoda esille sulkavalaisten nuorten kuvataidetta, tarjota mahdollisuuksia kokeilla monipuolisesti erilaista luovaa toimintaa sekä kannustaa taito- ja taideaineissa motivoituneita koululaisia stipendien muodossa.

Toista kertaa kesällä 2022 järjestettävä Ihmegalleria esittelee Sulkavan yläkoulun ja lukion oppilaiden kuvataiteen oppilastöitä Kästyöpuodissa. Taidenäyttely järjestetään yhteistyössä Sulkavan kunnan, yhtenäiskoulun ja yrittäjyyslukion sekä Kästyöyhdistyksen kanssa.

Ihmegallerian avajaisten yhteydessä lauantaina 11. kesäkuuta Ihmekollektiivi järjestää lapsille ja nuorille avoimen ja maksuttoman karkkitehtuurityöpajan Tiittalan kartanon Rantamakasiinin terassilla Kästyöpuotia vastapäätä. Työpajassa tutustutaan muotoilun ja arkkitehtuurin maailmaan ja lopuksi saadaan tietenkin suut makeiksi. Karamellit ja hedelmät sponsoroi K-Market Wiljami.

Lauantaina 9. heinäkuuta Ihmekollektiivi toteuttaa osana Sulkavan Suursoutujen ohjelmaa Soutustadionilla askartelutyöpajan, jossa lapset ja nuoret saavat askarrella meksikolaiseen juhlakulttuuriin kuuluvia piñatoja itselleen ja kokeilla yhden makeisilla täytetyn piñatan rikkomista kepillä. Kesän kolmas taidetyöpaja järjestetään Sulkavaisissa lauantaina 27. elokuuta, jolloin pääsee kokeilemaan keramiikan valmistamista.