Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne Itä-Savossa on helpottamassa – Vahvistettujen tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun

Koronaviruksen todennetut tartuntamäärät ovat kääntyneet Savonlinnan seudulla laskuun. Tieto selviää Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterin tiistaisesta koronakatsauksesta.

Tartuntamäärät ovat laskeneet viimeisten kahden viikon jaksolla. Viikon sisällä varmennettuja tartuntoja on todettu alueella noin 140.

Vähäisempi tartuntamäärä laskee myös sairaanhoidon kuormitusta. Tiistaina sairaalahoidossa on Sosterin alueella kuusi potilasta koronavirusinfektion vuoksi, tiedotteessa kerrotaan.

Sosteri suosittelee THL:n tapaan maskin käyttöä hengitystieoireisille, altistuneille ja koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon hakeutuville. Suositus on voimassa sisätiloissa ja liikennevälineissä. Maskia kuitenkin voi harkintansa mukaan käyttää sisätiloissa muutoinkin.

Sosterin toimipaikoissa maskisuositus jatkuu edelleen. Vastaanotoille saapuvien suositellaan käyttävän maskia, vaikka olisi saanut täyden rokotesarjan. Vierailut hoitopaikoissa ovat sallittuja, jos vieraat ovat terveenä ja heitä tulee enintään kaksi kerrallaan.

– Vaikka uusien tartuntojen määrä on laskussa ja tilanne näyttää paremmalle, on riski koronavirustartunnoille edelleen olemassa. Pyrimme suojelemaan erityisesti riskipotilaita, ja siksi maskisuositus jatkuu kaikissa Sosterin toimipisteissä, kommentoi tiedotteessa Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen.