Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hotelli Punkaharju nousi Suomen 50 parhaan ravintolan listalle – "Saimi Hoyerin valtava sieni-innostus ja -asiantuntemus on kansainvälisestikin ainutlaatuista"

Äänestykseen osallistui lähes 400 ammattilaista ja vaikuttajaa eri puolilta maata.

Etelä-Savo nousi muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Viisi Tähteä -verkkomedian julkistamalle Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalle. Hotelli Punkaharju ylsi kilpailussa sijalle 44.

– Hotelli Punkaharjun ravintola ja keittiö ovat kovalla työllä ja innovatiivisuudella nostaneet matkailupitäjän Suomen gastronomiselle kartalle, ja nyt myös ensimmäistä kertaa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalle, kommentoi lehdistötiedotteessa Viisi Tähteä -median toimituspäällikkö Heikki Kähkönen kilpailun järjestäjän edustajana.

– Ravintolan keittiön teemana on Luonto lautasella. Hotellin oma yrttitarha, metsien villiyrtit sekä ennen kaikkea sienet ja lähiseudun kalat ovat ruokatuotteen ytimessä.

Kähkönen kiittelee tiedotteessa Hotelli Punkaharjun henkilökuntaa.

– Keittiön suuria linjoja Porvoosta käsin ohjaileva keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen ja nuoret kokit, keittiömestari Pyry Nykänen ja Markus Hopia, sekä salihenkilökunta Max Kallisen johdolla pyrkivät pitämään paikallisuudesta kiinni niin tiukasti kuin mahdollista. Kaiken tarjonnan keskiössä on kuitenkin innovatiivinen ja säteilevä hotellin emäntä, Punkaharjun sienikuningatar Saimi Hoyer, jonka valtava sieni-innostus ja -asiantuntemus on kansainvälisestikin ainutlaatuista.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, juoma- ja ruoka-alojen ammattilaiset sekä muun muassa ravintola- ja ruokatoimittajat. Äänestykseen osallistui lähes 400 ammattilaista ja vaikuttajaa eri puolilta maata.

Äänestäjät kommentoivat Hotelli Punkaharjua muun muassa näin:

– Ainutlaatuinen! Metsän ja järviluonnon maut ja gastronomista osaamista historiallisessa miljöössä.

– Sienet, kalat, marjat ja kaikki muut kotimaan kalleudet kekseliäästi valmistettuina ja kauniisti aseteltuina lautasella samalla, kun ympärillä aukeaa kappale kauneinta Suomea.

– Sienet ja uuttera Saimi vahvasti mukana.

Suomen parhaaksi ravintolaksi äänestettiin jo kolmannen kerran peräkkäin helsinkiläinen Ravintola Palace. Seuraavina ovat helsinkiläiset BasBas, Savoy, Alexanderplats ja Grön. Palace oli paras myös Paras Ruoka -kategoriassa.

Vuoden ravintolahenkilö eli ”Ammattilaisten ammattilainen” on Michelin-tähtikokki ja ravintoloitsija Tommi Tuominen.