Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Enonkoski sai 140-vuotisjuhlaoluen Karvilan Panimolta

Panimo halusi luoda oluen, jonka makumaailma ja raaka-aineet sopivat kunnan maisemiin ja historiaan.

Karvilan Panimo tiedottaa valmistaneensa 140 vuotta täyttävälle kotikunnalleen Enonkoskelle oman juhlaoluen.

Tiedote kertoo, että erikoiserää on saatavilla kevään ja kesän ajan rajatusti Enonkosken ja Savonlinnan alueella.

– 140-vuotiaalle Enonkoskelle haluttiin luoda olut, jonka makumaailma ja raaka-aineet sopivat Enonkosken maisemiin ja historiaan, Karvilan Panimon Ville Purontaus kertoo tiedotteessa.

Juhlaolut on vaalea lager, joka on tiedotteen mukaan luotu Karvilan lähteen veteen, parhaita mallaslaatuja ja jalohumalia käyttäen. Panimo kertoo, että olut on maustettu kuusenkerkällä, joka tuo oluen maltaisen makeaan makumaailmaan yrttistä kuusimetsän tuulahdusta.

Kuusenkerkkä haluttiin mukaan oluen makumaailmaan, koska se tuo tunnelmia Enonkoskea hallitsevista järvi- ja kuusimetsämaisemista juhlaolueen.

– Juhlaolut toimii täydellisesti lähivesiltä pyydetyn kalan kanssa. Kesän ykkösherkku on Ala-Enonvedeltä pyydetyt, tuoreena paistetut muikut ja juhlaolut, Karvilan Panimon Ville Purontaus ennustaa tiedotteessa.

Olutta myydään 0,33 litran kierrätettävässä pantillisessa lasipullossa, joka muistuttaa Enonkosken historiasta lasitehdaspitäjänä.

– Vuonna 1857 Tichanoffin kauppahuone perusti Enonkosken Kangassaareen lasitehtaan, joka toimi vuoteen 1903 asti, tiedotteessa kerrotaan.