Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samiedussa voi kesäkuusta lähtien opiskella vartijaksi – "Turvallisuusala on kasvava tulevaisuuden ala"

Kesällä on tarjolla väliaikaisen vartijan koulutus, josta on helppo jatkaa syksyllä, kun koulutusvalikoima täydentyy vartijan koulutuksella ja myöhemmin turvallisuusalan perustutkinto- ja ammattitutkintokoulutuksilla.

Ammattiopisto Samiedu aloittaa turvallisuusalan koulutukset. Tiedotteessa kerrotaan, että jo kesäkuussa alkaa väliaikaisen vartijan koulutus, joka tarjoaa sisääntulon turvallisuusalalle ja vartijan koulutukseen. Syksyllä koulutusvalikoima täydentyy vartijan koulutuksella ja myöhemmin turvallisuusalan perustutkinto- ja ammattitutkintokoulutuksilla.

– Turvallisuusala on kasvava tulevaisuuden ala, jonka osaamisvaatimukset ovat kasvussa. Vartijat vastaavat omaisuuden, kiinteistöjen ja henkilöiden suojaamisesta kaikkina kellonaikoina.

– Vartijan työtehtäviä on laidasta laitaan, esimerkiksi vastaanottopalveluita, autolla tapahtuvaa piirivartiointia, hälytysvartiointia, teollisuudessa tapahtuvaa vartiointia ja sairaalakohteiden vartiointia, turvallisuusalan opettaja Ilari Saukkonen luettelee tiedotteessa.

Väliaikaisen vartijan koulutus on tiivis 40 tunnin paketti, joka täyttää turvallisuuspalveluista annetun lain vaatimukset ja sen suorittanut henkilö voidaan hyväksyä väliaikaiseksi vartijaksi neljäksi kuukaudeksi. Hyväksyntä haetaan koulutuksen jälkeen poliisilaitokselta, tiedotteessa kerrotaan.

– Turvallisuusalalla tehdään paljon ilta- ja viikonlopputöitä, joten väliaikaisen vartijan koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi vartijana opintojen tai työn ohessa toimiville tai turvallisuusalalla kesätöissä oleville, Saukkonen sanoo tiedotteessa.

Kesällä alkavan väliaikaisen vartijan koulutus toteutetaan verkkopainotteisena monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää yhden lähipäivän Savonlinnassa, jolloin suoritetaan ensiapukoulutus ja koulutukseen sisältyvä koe.

Tiedotteessa kerrotaan, että koulutus järjestetään verkkopäivinä kello 9–15 ja lähipäivänä kello 8–16. Koulutuspäiviä on yhteensä seitsemän.

Haku koulutukseen on avoinna Samiedun verkkosivuilla toukokuun loppuun asti: https://samiedu.fi/koulutukset/valiaikaisen-vartijan-koulutus/.

Väliaikaisen vartijan koulutuksen jälkeen on helppo jatkaa syykuussa Samiedussa alkavaan vartijan koulutukseen sekä myöhemmin alkaviin verkkopainotteisiin turvallisuusalan perus- ja ammattitutkintokoulutuksiin, tiedotteessa todetaan.

Kesän vartijaopinnot voidaan hyväksilukea osana turvallisuusalan perustutkintoa ja ammattitutkintoa, tiedotteessa kerrotaan. Osana opintoja on mahdollisuus suorittaa myös korkeakouluopintoja ja edetä kohti Xamkin turvallisuusalan tradenomiopintoja.