Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan luovien alojen tekijät kokoontuivat – S creatives -toiminta käynnistyi kivasti yli 50 hengen voimin

Tavoitteena on tuoda alan osaaminen kaikkien ulottuville.

Savonlinnan luovien alojen tekijät kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteen S creatives -toiminnan kutsumana. Paikalle saapui mukavasti yli 50 ihmistä.

Tavoitteena on kasvattaa luovien alojen arvostusta, tukea ammattilaisia Savonlinnan seudulla sekä lisätä alan yhteisöllisyyttä. Tiedotteessa kerrotaan, että pysyvään toimintaan tähtäävä S creatives saa vetoapua opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksesta ja nyt Savonlinnan luovat alat saavat vihdoin kaivattua tukea S creativesin kootessa alan toimijat yhden otsikon alle.

– Vuosien 2022-2023 aikana kehitetään pysyviä rakenteita luoville aloille ja käynnistetään koordinoitu yhteistoiminta, tiedotteessa kerrotaan.

Savonlinnan kaupungin hallinnoiman hankkeen yhtenä tarkoituksena on alueen luovan potentiaalin esiin nostaminen.

Seudulla vaikuttaa tiedotteen mukaan huomattava määrä ihmisiä, jotka harjoittavat luovia aloja elinkeinonaan, työskentelevät koulutettuna ammattilaisena tai vaikuttavat muutoin vahvasti alalla. He työskentelevät paitsi yrittäjinä, myös ammattitaiteilijoina sekä palkkatöissä.

– S creativesin kautta tavoittaa jatkossa nopeasti vaikkapa graafikot, muusikot, kirjailijat, esiintyvät taiteilijat, elokuvateatterit tai tapahtumatekniikan. S creatives kehittää alueen kulttuuri- ja luoville aloille yhteisiä tiedotuskanavia, konseptoi uusia yhteiskäyttötiloja, avaa luovan alan osaamista alueen yrityksille ja kehittää Savonlinnaan luovien alojen kaupunkifestivaalin, projektipäällikkö Veera Kolehmainen kertoo tiedotteessa.

Toiminnan alkaessa käynnistyy myös säännölliset tapaamiset kulttuuri- ja luovilla aloilla. Alan sisäisen keskustelun lisäksi tarkoituksena on vakiinnuttaa Savonlinnaan vuosittainen julkinen kulttuurifoorumi.

S creativesin verkkosivulla tullaan nostamaan esiin Savonlinnan seudun luovan alan osaajia, tiloja ja koulutusta. Vuosien 2022-2023 aikana selvitetään myös digitaalisten palvelutuotteiden mahdollisuuksia luoville aloille. Toiminnan käynnistämistä ja pilotoimista rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kolehmainen kokee, että pienissäkin kaupungeissa tarvitaan rakenteita, jotta kulttuuri- ja luovat alat pääsevät nousemaan paremmin esiin. Silloin myös ammattilaiset pystyvät aidosti keskittymään työhönsä.

– Vuosien 2022-2023 aikana saadaan käytännön toimien kautta juurrutettua useita erilaisia rakenteita Savonlinnaan luoville aloille, ja lisäksi Pääkonttori ry pyrkii parhaansa mukaan varmistamaan niiden jatkuvuuden sen jälkeen, Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

Taustaorganisaationa toimii vuonna 2021 perustettu luovien alojen yhdistys Pääkonttori ry.

Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat vaate- ja kuosisuunnittelija Kaisa Turtiainen (puheenjohtaja), lavarunoilija Jonna Nummela (varapuheenjohtaja), muusikko Ilkka Vesioja (sihteeri), teatteri- ja tapahtumatekniikan koordinaattori Kati Palokangas, teatteripäällikkö Tarja Piiroinen, kuvataiteilija, kuvittaja, kuvataidekasvattaja Katriina Kaija, käsityömuotoilija Pirjo Hämäläinen, kanttori Minna Raassina (rahastonhoitaja, varajäsen) ja sopraano Päivi Pylvänäinen (varajäsen).