Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat: Savonlinnan seudun sukututkijoita palkittiin Hospitzin juhlassa

Savonlinnan seudun sukututkimusyhdistys on toiminut 20 vuoden ajan ja palkitsi jäseniään kunniakirjoilla.

Savonlinnan seudun sukututkimusyhdistys juhli 20-vuotista taivaltaan hotelli Hospitzissa lauantaina 23. huhtikuuta.

Yhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoittivat 24. huhtikuuta 2002 Esko Kinnunen, Heikki Särkkä ja Liisa Raatikainen. Yksinäisestä puurtamisesta siirryttiin yhteistoimintaan.

– Kaksikymmentä vuotta sitten sukututkimusta tehtiin pääosin mikrofilmeiltä ja -korteilta, joita Savonlinnassa käytiin lukemassa kirjastossa. Sukututkimusnurkkauksessa tapasi joskus muitakin sukututkijoita, mutta keskustelut jäivät hyvin vähäisiksi. Kaikki keskittyivät omaan tutkimukseensa, muistelee seuran ensimmäinen puheenjohtaja Liisa Raatikainen yhdistyksen tiedotteessa.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Savonlinnan seudulla sukututkimusta harjoittavien yhdyssiteenä sekä opastaa ja edistää jäsenten sukututkimusharrastusta.

– Monet muualla asuvat jäsenemme ovat löytäneet seutukunnalla olevat juurensa. Järjestämme keskustelu- ja esitelmätilaisuuksia sekä annamme sukututkimusta koskevia neuvoja ja tietoja, kertoo Savonlinnan seudun sukututkimusyhdistyksen puheenjohtaja Helena Dahlström.

– Lisäksi järjestämme opintoretkiä, harjoitamme kurssitoimintaa, sekä hankimme ja välittämme jäsenillemme sukututkimusaineistoa.

Koronapandemian johdosta sukututkijoidenkin toiminta on siirtynyt sähköiseksi. Onneksi ovat etäluennot ja -kurssit.

– Yhdistyksemme on ostanut molempia yhdessä monen muun sukututkimusyhdistyksen kanssa. Toivottavasti voimme aloittaa normaalin toiminnan lähitulevaisuudessa.

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys päätti tehdä juhlajulkaisun. Se sisältää artikkeleita, jotka käsittelevät yhdistyksen perustamista ja toimintaa 20 vuoden aikana, sukututkimusta, henkilöhistorioita ja monenlaisia muistoja.