Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirustartunnat laskussa Sosterin alueella

Sosterin tiedottaa, että koronavirusepidemia on menossa alueella parempaan suuntaan. Vaikka tartuntoja on edelleen runsaasti, niiden määrä on selvästi laskenut edellisviikkoon nähden.

Laskusuuntaus on ollut nähtävissä jo parin viikon ajan. Testatuista kuitenkin edelleen noin puolet on positiivisia. Sairaalahoidon tarve ei myöskään ole enää noussut. Sairaalahoidossa on koronaviruksen takia tällä hetkellä 11 potilasta.

– Vaikka koronaepidemia jatkuu edelleen, on olemassa merkkejä siitä, että tilanne olisi alueella rauhoittumassa, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

THL päivitti maskisuositustaan 14.4.2022. Sen myötä myös Sosterin alueella kevennettiin maskin käytön suosituksia. Sosterin kaikissa toimipisteissä maskinkäyttösuositus kuitenkin jatkuu edelleen.

THL suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä.

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

– Koska koronavirusta on yhä liikkeellä varsin paljon, jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, Jaana Luukkonen muistuttaa.

Luukkonen toteaa tiedotteessa, että erityisesti rokottamattomien yli 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta, kannattaa arvioida omaa sairastumisriskiään ja harkita sellaisen maskin käyttöä, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Ohje löytyvät Sosterin verkkosivuilta.