Biisonimafian MC Helper BeKINGs sai loistavan alun elokuvateattereissa – Yli 14 000 katsojaa viikonloppuna ja suoraan katsojatilaston kärkeen

Meidän voitto on yhtä kuin katsojien voitto, toteaa tiedotteessa Kaitsu Rinkinen, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Punkaharjulaisen Biisonimafian ensimmäinen elokuvateatterilevitykseen päässyt elokuva MC Helper BeKINGs sai loistavan alun.

Elokuva oli koko Suomessa selvästi viikonlopun katsotuin. Samalla viikonlopun katsojamäärä oli vuoden paras kotimaisen elokuvan avaustulos.

Toimintakomedia keräsi ensi-iltaviikonloppunaan perjantaista sunnuntaihin kaikkiaan 13 964 katsojaa. Kun mukaan lasketaan torstai-iltainen ennakkonäytös, elokuvan oli nähnyt kaikkiaan 14 009 katsojaa viikonlopun jälkeen.

Tiedotteen mukaan kotimaisen leffan avaustulos päihitti muun muassa JVG-elokuvan: Vuodet ollu tuulisii ja 70 on vain numero.

Kaikista elokuvista tänä vuonna vain Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet ja The Batman keräsivät Suomen teattereissa paremman yleisömäärän avausviikonloppuna.

Elokuvan tekijät vierailevat alkavan viikon aikana odotetuissa meet & greet -näytöksissä eri puolilla Suomea.

– Teatterinpitäjät on sanonu, että tällaseen pystyy vaan James Bond, että salit vedetään näin innolla täyteen. Hienoa myös kuulla, että ihmiset on tykänny. Parasta palautetta on saatu perheiden äideiltä – että ihan hyvin piilotettu leffan pahimmat läpät.

– Sit on 15-vuotiaita mopopoikia ja parikymppisiä autonrassareita, ja sit on näitä nelikymppisiä perheenisiä, nehän siellä vasta nauraa höröttääki. Ja sitte on meiän pappajengi, jotka on pitäny meiänki Biisonimafia-puljua pystyssä, ne on semmosia rauhallisia gentlemanneja siellä.

– Me ollaan aina ite luotettu meiän Biisonimafian katsojiin. Mut ainahan se jännittää, et lähteekö ne liikkeelle ja tykkääkö ne leffasta. Haluan kiittää meidän katsojia, kun veivät meidät piikkipaikalle tältä viikonlopulta.

– Iso kiitos siis meidän pitkäaikaisille Biisonimafian katsojille. Pitkäaikaisimmat on tukenu meitä uran alusta, vuodesta 2006 alkaen. Ollaan tehty pitkä matka yhdessä. Meidän voitto on yhtä kuin katsojien voitto, toteaa tiedotteessa Kaitsu Rinkinen, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Aisapari Janne Kaperi, elokuvan näyttelijä ja tuottaja toteaa tiedotteessa, että virallisten lukujen odottaminen on "jännittäny niin pirusti".

– Mut täysien salien seuraaminen ja palaute teattereista on lievittänyt jännitystä. Me saadaan koko ajan viestejä loppuunmyydyistä saleista.

– Isoimman vaikutuksen tänä viikonloppuna on tehnyt se, että sinne on tullut ihmisiä, jotka on sanonu, että tää on paras elokuva, jonka ne on ikinä nähny. Se on korkein komplementti mitä tästä voi saada. Niitä on tullu useita, se on paras palkinto ja se jo oikeuttaa tän leffan tekemisen.

– Supportin määrä on todella mykistävää. Näytöksiin on tullut kokonaisia perheitä, aikuiset on tykänneet, lapset on tykänneet. Teattereiden kiertäminen on mykistävää ja kiitollista toimintaa, Janne Kaperi toteaa tiedotteessa.

Levitysjohtaja Hanna Lajunen Aurora Studiosta kiittää leffateattereita, jotka uskoivat elokuvaan.

– Keulien kärkeen vuoden päräyttävimmällä leffatapauksella! Yhteistyö tämän porukan kanssa on ollut valtavan antoisaa, ja on upeaa nähdä sen huipentuvan näin ilmiömäisiin katsojalukuihin – puhumattakaan ylistävästä yleisöpalautteesta. Kiitos leffateattereille, jotka uskoivat elokuvaan ja tekivät tämän mahdolliseksi. Valkokankaiden mopovallankumous on alkanut, Lajunen toteaa tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka