Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan Teatterin kevään vierailuesityksinä nähdään Juha Hurmeen Hullu sekä Pate Mustajärven konsertti – "Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin"

Toukokuussa Savonlinnan teatterissa sukelletaan ihmisen mielen sopukoihin Teatteri Telakan vierailuesityksessä Hullu sekä kuullaan lauluja ja muisteloita Pate Mustajärven lähes 40-vuotisen soolouran varrelta.

Teatteri Telakka saapuu Savonlinnan Teatterin lauteille tiistaina 3. toukokuuta. Teatteriteos Hullu pohjautuu Finlandia-palkitun kirjailija-ohjaaja Juha Hurmeen samannimiseen romaaniin, ja vuosien varrella siitä on tullut supersuosittu, kriitikoiden ja katsojien ylistämä teatteriteos.

Savonlinnan Teatterin lähettämän lehdistötiedotteen mukaan Hullu on rikkonut Teatteri Telakan katsojaennätyksiä ja on yksi pisimpään sen ohjelmistossa pysyneistä esityksistä. Sitä on esitetty jo lähes sata kertaa täysille saleille ympäri Suomen.

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Siinä kuvataan useiden vaiheiden kautta etenevä matka, joka päättyy hullujenhuoneelle.

Hullu on palkittu Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnolla ja sen pääosan esittävä Antti Laukkarinen palkittiin roolistaan Vuoden teatterinäyttelijänä 2017.

Artisti Pate Mustajärvi käynnisti 37 konserttia sisältävän Tämä(kin) tarina on tosi -teatteri- ja konserttisalikiertueensa maaliskuun lopulla, ja toukokuussa hän saapuu Savonlinnan Teatteriin.

Yleisölle on luvassa miehen soolomateriaalia koko 40-vuotisen uran varrelta kitaristi Ari Kankaanpään säestämänä. Konserttiesitysten musiikillista antia täydentää Mustajärven tarinankerronta, joka kuljettaa kuulijan laulujen syntyyn ja niiden taustoihin.

Ti 3.5.2022 klo 18.30 Teatteri Telakka: Hullu, käsikirjoitus ja ohjaus Juha Hurme, rooleissa Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen.

Su 8.5.2022 klo 16 Pate Mustajärvi – Tämä(kin) tarina on tosi.