Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan Kulttuurikellarilla tunnelmoidaan Suomi-filmi-maailmoissa – Pope Puolitaipaleen saksofonissa soivat nykyaika ja rakkaat muistot

Jo monta kertaa peruttu ja siirretty tarinoita kertova jazz-konsertti saadaan vihdoin Savonlinnaan.

Savonlinnaan Kulttuurikellarilla soivat lauantaina vahvat tarinat ja tunnelmat, joissa nostalgia sekoittuu nykytekniikkaan. Saksofonisti Pope Puolitaipaleen johtaman kvartetin musiikki on melodista jazzia, jossa improvisaatio on vahvasti läsnä.

Kappaleet ja niiden tulkinta kurkottavat yli musiikillisten genrerajojen tinkimättä jazzin syvimmästä olemuksesta. Elokuvalliseen ilmaisuun nojautuvat sävellykset ovat inspiroituneet muun muassa vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta ja monimuotoisesta urbaanista nykymaailmasta.

Uutena elementtinä Nordic4-yhtyeen sointiin liitetään Puolitaipaleen elektronisesti muunnellut saksofonisoundit.

Puolitaipaleen yhtyeineen piti tulla Savonlinnaan jo maaliskuussa 2020, mutta covid-tilanne on siirtänyt keikkaa jo useita kertoja. Nyt yhtye vihdoin pääsee Kulttuurikellarille tuomisenaan juuri ennen karanteeniaikoja ilmestyneen levyn kappaleita.

Väkevästä soundistaan ja ilmaisullisesta soitostaan tunnettu Pope Puolitaival on yksi Suomen työllistetyimmistä jazzsaksofonisteista. Hän vaikuttaa oman yhtyeensä lisäksi monissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyeissä aina big bandeista pienyhtyeisiin.

Konsertti on Olavi Jazzin hyvin vilkkaan kevätkauden kahdestoista konsertti.

Yhtyeessä soittavat Pope Puolitaival, saksofoni, sähköisesti muunneltu saksofoni, huilut; Jussi Fredriksson, piano; Jonatan Sarikoski, rummut, ja Jori Huhtala, basso.

Pope Puolitaival Nordic4 Kulttuurikellarilla 23.4. klo 19.