Kasvomaskin käyttö on edelleen monissa tilanteissa suositeltavaa – "Jokaisen kannattaa harkita omaa sairastumisriskiään", Sosterin johtajaylilääkäri muistuttaa

Sosterin alueella on edelleen runsaasti koronavirusta liikkeellä. Viime viikolla testeissä todettiin 440 koronavirustartuntaa.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin tekemissä koronavirustesteissä todettiin viime viikolla reilut 440 koronavirustartuntaa. Testatuista 60 prosenttia sai positiivisen tuloksen. Tämän lisäksi tautia sairastetaan paljon kotioloissa ilman, että tartunnat kirjautuvat tilastoihin. Sairaalahoidossa on 12 potilasta koronavirustartunnan takia.

Sosterin viikottaisen tilannearvion mukaan koronavirustartuntoja on Sosterin alueella edelleen varsin paljon, mutta varovaisesti arvioiden tilanne olisi menossa parempaan suuntaan.

– Kuten viime viikollakin todettiin, koronavirusta on alueella paljon ja riski tartunnoille on suuri, vaikka tilanne näyttääkin hitusen paremmalle, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

Luukkonen muistuttaa, että vaikka Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos poistikin yleisen kasvomaskisuosituksen, niin maskia kannattaa silti edelleen käyttää oman harkinnan mukaan.

– Jokaisen kannattaa harkita omaa sairastumisriskiään. Itseään voi suojata käyttämällä maskia. Erityisesti rokottamattomien yli 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta, kannattaa harkita sellaisen maskin käyttöä, joka suojaa tehokkaasti, hän sanoo.

THL suosittelee edelleen maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä esimerkiksi oireisille ja altistuneille silloin, kun kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä. Ensisijaisesti oireisille suositellaan aina kotona pysymistä oireiden väistymiseen saakka.

– Maskisuosituksen päivityksestä huolimatta, jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, Jaana Luukkonen lisää.

Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat Sosterin alueella ennallaan. Koronavirusrokotteita on edelleen saatavana esimerkiksi Walk-in rokotuspäivinä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka