Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnassa alkaa syksyllä koulutus röntgenhoitajaksi – Opetus järjestetään verkon välityksellä

Syksyllä alkavasta koulutuksesta järjestetään infotilaisuus ensi viikolla.

Syksyllä Savonlinnassa avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella röntgenhoitajaksi. Koulutus järjestetään päätoimisena päiväopiskeluna verkon välityksellä ja sen toteuttaa Savonia ammattikorkeakoulu.

Röntgenhoitajan työtä ovat kuvantamistutkimukset, esimerkiksi, tietokonetomografia- ja magneettitutkimukset, joita tarvitaan potilaan sairauden toteamiseen ja hoitoon. Työtehtäviin voivat kuulua myös potilaan sädehoito, erilaiset radiografian kehittämistehtävät, asiakaspalvelu ja potilasohjaus.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Savonia ammattikorkeakoulu sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essote. Samanlainen koulutus järjestetään myös Mikkelissä.

Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen suorittaminen kestää noin 3,5 vuotta. Opiskelu alkaa 29. elokuuta.

Syksyllä alkavaan röntgenhoitajan koulutukseen liittyen järjestetään infotilaisuus 28. huhtikuuta klo 15.30. Tilaisuus järjestetään verkossa.