Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirustartunnoissa ihan hienoista laskua – Uutena riesana alueelle on leviämässä influenssa-A

Todettujen koronavirustartuntojen määrässä oli viime viikolla hienoista laskua edellisviikkoon verrattuna. Tilanne on silti edelleen haastava.

Viime viikon koronavirustartuntojen määrässä on edellisviikkoon nähden hienoista laskua, Sosterin viikkotiedotteessa kerrotaan. Myös testimäärät olivat aikaisempaa pienemmät.

Kuitenkin testatuista edelleen lähes 60 prosenttia oli positiivisia. Lisäksi sairaalahoidossa on edelleen koronainfektion takia 12 potilasta ja myös hoitohenkilökuntaa on sairaana koronaviruksen takia.

Lisäksi nyt on todettu myös influenssaa.

– Vaikka koronaviruksesta aiheutuva sairaalahoidon tarve on edelleen korkea, on näkyvissä pieniä viitteitä siitä, että tartuntamäärät alkaisivat kääntyä lähiviikkoina laskuun, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen Sosterista sanoo tiedotteessa.

– Sairaalan päivystyksessä on todettu tällä viikolla koronaviruksen lisäksi myös influenssa-A tapauksia. Olemme huolissamme nyt myös influenssan mahdollisesta leviämisestä.

Karvanen kertoo, että Sosterissa on vielä jonkin verran influenssarokotteita jäljellä. Rokotteita suositellaan riskiryhmiin kuuluville. Influenssarokotukset on keskitetty Savonlinnan pääterveysasemalle samaan paikkaan kuin koronarokotukset. Ajan rokotukseen voi varata numerosta 044 417 3698.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Myös koronarokotteita on edelleen saatavana.