Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalahoidossa 15 potilasta – Koronavirusepidemia ei näytä laantumisen merkkejä Itä-Savon alueella

Hankala korona- ja henkilöstötilanne vaikuttaa koko Sosterin toimintaan tällä hetkellä. Koronatoimet sitovat paljon henkilökuntaa.

Koronavirusepidemiassa ei ole vieläkään tapahtunut käännettä parempaan, Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterista tiedotetaan.

– Epidemia tulee jatkumaan Sosterin alueella aktiivisena vielä viikkoja. Tartuntoja on alueella paljon ja niiden seurauksena myös sairaalahoidon kuormitus on noussut, tiedotteessa kerrotaan.

– Sairaalahoidossa on koronavirustartunnan takia paljon potilaita koko Suomessa, joten Sosterin alue ei sinällään poikkea muusta maasta.

Viikolla 12 koronatartuntoja todettiin alueella 497 ja viikolla 13 vähän enemmän: 539 tartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä koronavirustartunnan takia 15 potilasta.

Todellinen koronatartuntojen määrä alueella on paljon "virallisesti" todettuja lukuja suurempi, sillä moni potee sairauden kotonaan käymättä Sosterin testeissä. Testiin tarvitsee mennä vain erityistapauksissa, esimerkiksi, jos kuuluu riskiryhmiin, on raskaana tai töissä sosiaali- ja terveysalalla potilastyössä.

Hankala korona- ja henkilöstötilanne vaikuttavat koko Sosterin toimintaan tällä hetkellä. Kun henkilöstöä joudutaan keskittämään koronatoimiin, se vaikuttaa väistämättä muihin palveluihin. Esimerkiksi puhelinpalveluissa on ollut jatkuvasti ruuhkaa.

– Asiakkailta toivotaan ymmärrystä asiaan. Tilanteeseen haetaan uusia ratkaisuja ja sitä pyritään parantamaan jatkuvasti. Suosittelemme käyttämään sähköisiä yhteydenottokanavia aina, kun mahdollista, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

Koronaohjeet ja käytänteet alueella ovat ennallaan ja rokotukset jatkuvat. Lisätietoja löytyy Sosterin verkkosivuilta.