Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntoja on edelleen paljon ja sairaalahoidossa 13 potilasta – "Henkilöstötilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea koko Sosterissa"

Sairaalahoito Sosterissa on kuormittunut ja ajanvaraustoimintoja on jouduttu perumaan.

Koronaepidemiatilanne jatkuu hankalana Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella. Tartuntamäärät ovat korkeita. Koronatilanne on vaikea myös muissa sairaanhoitopiireissä koko Itä-Suomen alueella, joten Sosterin alueen tilanne ei poikkea muista.

Sairaalahoito on kuormittunut ja ajanvaraustoimintoja on jouduttu perumaan. Henkilöstötilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea koko Sosterissa.

– Nyt näyttää siltä, että epidemiatilanne tulee kestämään vaikeana useita viikkoja. Edelleen on mahdollista, että ajanvaraustoimintoja joudutaan siirtämään enemmänkin, mutta Sosterista ilmoitetaan tällaisessa tilanteessa jokaiselle henkilökohtaisesti, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista kertoo tiedotteessa.

Sosterin infektioasemalla otetuista koronavirustesteistä 55 prosenttia antoi positiivisen tuloksen. Viikolla 11 tartuntoja todettiin 519 ja viikolla 12 lähes saman verran, 497. On selvää, että sairastuneita on alueella paljon tätä enemmän, koska kaikkien ei tarvitse käydä testeissä infektioasemalla, vaan suurin osa testaa ja sairastaa taudin kotona.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 13 potilasta.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Jos on oireita tai on saanut koronatartunnan, tulee kontakteja välttää vähintään viisi vuorokautta.

Viralliseen koronatestiin tulee hakeutua, jos terveydenhuollon ammattilainen on suositellut testiä, jos työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalvelussa, jos kuuluu vakavan koronataudin riskiryhmään tai jos on raskaana. Muutoin riittää kotitesti ja kontaktien välttäminen.

Yleinen maskisuositus jatkuu, samoin yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita tulee noudattaa kaikissa tilanteissa ja kanssakäymisessä.

Sosteri on aloittanut neljänsien koronarokotusten jakamisen yli 80-vuotiaille sekä iäkkäille hoitokotien asukkaille. Edelleen annetaan tietysti myös ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokotteita. Rokotukseen pääsee sekä ajanvarauksella että Walk in -päivinä.

Rokotusajan voi varata puhelimitse numerosta 044 417 3698, ma–to 8–15.30 ja pe 8–14 tai sähköisesti osoitteessa: ajanvaraus.hyvis.fi.

Juttua päivitetty 29.3.2022 klo 11.51: Vaihdettu pääkuva matalammaksi.