Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevätmyrsky jätti jälkeensä korjattavaa Etelä-Savon sähköverkossa – Vikapaikkoja etsitään muun muassa helikopterin ja dronen avulla

Droneja hyödynnetään myrskyn aiheuttamien vikojen etsinnässä nyt ensimmäistä kertaa Järvi-Suomen Energian alueella.

Etelä-Savossakin riehunut kevätmyrsky laantui lauantaina illan ja yön aikana, mutta jätti jälkeensä korjattavaa. Sähköttömiä asiakkaita sunnuntaina puolen päivän aikaan oli alle 2 000, tiedottaa Järvi-Suomen Energia. Savonlinnassa sähköttömiä asiakkaita oli sunnuntaina kello 12.45 enää seitsemän, Sulkavalla, Rantasalmella ja Enonkoskella sähköttömiä talouksia ei ollut enää yhtään.

Tuuli kaatoi isoja puita ja paikoin syntyi myös rakennerikkoja, muun muassa katkenneita pylväitä, sähköverkkoon. Pääosin vikapaikat ovat kuitenkin säästyneet rakenteiden rikkoutumisilta. Järvi-Suomen Energian tavoitteena on saada kaikille asiakkaille sähköt sunnuntain aikana.

Järvi-Suomen Energian tiedotteen mukaan Juva – Kallislahti -välille syntyi lauantaipäivänä suurjänniteverkon, 110 kV, vika. Vian piiriin jäi yksi sähköasema, joka saatiin korvattua varasyöttöyhteyksin. Sunnuntaina vikapaikkoja kartoitetaan niin kyseisen suurjännitejohdon kuin keskijänniteverkon osalta helikopterin avulla.

Savonlinnan seudulla vikapaikkoja etsitään myös dronen avulla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun droneja hyödynnetään myrskyn aiheuttamien vikojen etsinnässä. Toiminnasta vastaa Suur-Savon Sähkön vuoden alussa perustama yhtiö Evision oy.

Järvi-Suomen Energia pyytää ilmoittamaan, jos sähköt toimivat heikosti tai keskijänniteverkon tilanteen normalisoiduttua sähköt eivät ole palautuneet. – Pienjänniteverkon alueella olevista vioista emme saa yhtä tarkkaa kuvaa kuin keskijänniteverkon häiriöistä. Häiriökartta osoittaa, mikä on keskijänniteverkon vikatilanne. Vikapalvelun tavoittaa numerosta 0800 90440. Voit myös ilmoittaa tarkan vikapaikan lomakkeella, tiedotteessa kerrotaan.