Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli tuhat asiakasta oli ilman sähköä Savonlinnassa lauantai-iltana – Kevätmyrsky on pitänyt Etelä-Savon pelastuslaitoksen kiireisenä

Mari-Anna Rossi

Kevätmyrsky on aiheuttanut sähkökatkoja Savonlinnan seudulle. Lauantaina kello 20.20 Savonlinnassa oli 744 sähkötöntä asiakasta. Sulkavalla 128 kotitaloutta oli ilman sähköjä, Rantasalmella 54 ja Enonkoskella 42.

Tiedot selviävät Järvi-Suomen Energian häiriökartasta.

Kova puuskainen tuuli on työllistänyt pelastuslaitosta iltapäivän aikana runsaasti ympäri Etelä-Savoa. Etelä-Savon pelastuslaitoksen lähettämän lehdistötiedotteen mukaan kello 19.30 mennessä tuulen aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä on ollut 46 kappaletta. Tehtävät ovat liittyneet pääasiassa teille kaatuneisiin puihin.

Tehtävät ovat jakaantuneet kunnittain seuraavasti: Savonlinna 13, Mikkeli 12, Puumala 4, Mäntyharju 3, Pertunmaa 3, Pieksämäki 3, Sulkava 3, Rantasalmi 2, Enonkoski 1, Hirvensalmi 1, Juva 1, Kangasniemi 1. Tehtävät painottuivat iltapäivälle.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan yksittäisiä vahingontorjuntatehtäviä on odotettavissa vielä illan ja yön aikana ihmisten liikkuessa, mutta kovimpien puuskatuulien pitäisi laantua yöksi.

Kello 14 aikaan Hirvensalmella oli pieni rakennuspalo, jossa rivitalon keittiössä lieden päällä kärynyt tavaraa. Alkusammutus sammutti varsinaisen palon ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tilojen tarkastus ja savutuuletus.

Juttua päivitetty 26.3. kello 20.23: Lisätty tiedot Etelä-Savon pelastuslaitoksen vahingontorjuntatehtävistä.