Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkokuntosali ja junapysäkki toiveena Putikossa – Punkaharjun kumppanuuspöydässä keskusteltiin myös torialueen kehittämisestä

Punkaharjun kumppanuuspöytä -kokouksessa maanantaina valittiin puheenjohtaja Veijo Laukkanen jatkamaan tehtävässä.

Kaksi ja puoli tuntia kestäneessä keskustelutilaisuudessa käsiteltiin lukuisa määrä aloitteita.

Putikon kyläyhdistyksen toiveena oli kylän uimarannan kaislikon niittäminen ja rannalla olevan veneenlaskuliuskan korjaus. Laiturin korjaukseen kyläyhdistys oli anonut rahaa tuhat euroa ja tarkoitus oli, että kyläläiset toteuttavat hankkeen itse.

Kyläyhdistyksen puolesta puhunut Uskali Mäki toi esille, että Putikon liikuntapaikkojen suhteen tilanne on lystikäs, kun kaupunki mainostaa kylän liikuntapaikkoja, kuten hiihtolatua ja rantalentopallokenttää omassa liikuntapaikkaluettelossaan, mutta kaikki kaupungin liikuntapaikat on jätetty hoitamatta.

– Ovatko ne unohtuneet vai tarkoituksella jätetty hoitamatta, Mäki kysyi.

Putikkolaiset ehdottivat, että he haluaisivat vaihtaa hoitamatta jätetyn hiihtoladun kylälle rakennettavaan ulkokuntosaliin, jolle voisi olla enemmän käyttöä.

Me emme halua tänne ylipäätään lomakylää emmekä varsinkaan venäläistä lomakylää.

Putikon kyläyhdistys

Kaupunginjohtaja Janne Laine lupasi, että asia lähtee kaupungin vapaa-aikatoimen selvitettäväksi.

Punkaharjun kumppanuuspöydässä esiteltiin keskustaajaman torialueen kehittämistä, joka nousi esille viime vuoden kokoontumisissa. Puheenjohtaja Veijo Laukkanen kertoi, että kohteeseen on käytössä 3 000 euroa, ja alueen ilmeen kohentamista tehdään yhdistysten kesken. Kalusteiden kunnostuksen hoitaa nuorisoverstas. Torialueen pinta-ala on noin 2000 neliötä.

Putikon kyläyhdistyksen kirjallisesti ennakkoon tekemät esitykset sisälsivät myös toiveita alueen kaavoitusta koskien. Esityksen mukaan tämän hetken geopoliittista tunnetilaa pitäisi käyttää hyväksi ja vaatia, että uutta kaavaa muutetaan siten, että siitä poistetaan Putikon Hovin maille kaavoitettu lomakylä.

– Me emme halua tänne ylipäätään lomakylää emmekä varsinkaan venäläistä lomakylää. Niiden tarkoitusperät kun lienevät lisääntyvästi epäilyttävät. Viattomuuden aika on ohi, Putikon kyläyhdistyksen esityksessä mainitaan.

Kaava- ja lomakylä-asiasta ei kuitenkaan keskusteltu kokouksessa.

Junaliikenteestä keskusteltiin Jorma Mattisen esityksen pohjalta. Kiskobussin pysähtyminen Putikossa on ollut kyläläisten toiveena jo parikymmentä vuotta. Mattisen esitys sisälsi muun muassa kaupungin osallistumisen esteettömän matkustajalaiturin rakentamiseen.

Uskali Mäki kertoi, että putikkolaiset ovat päättäväisiä kannassaan kylän läpi kulkevaa junaliikennettä kohtaan.

– Meillä on täällä valmis rata, jota ei tarvitse rakentaa uudelleen. Radan status on määriteltävä uudelleen. Nyt se on vain syöttöliikennerata, mutta asiaa on vietävä eteenpäin kaupungin sisäisen liikenteen yhteytenä.

Näin asian näki myös kaupunginjohtaja Janne Laine. Hän kannusti pitämään asiaa aktiivisesti esillä.