Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennätysmäärä koronatartuntoja Itä-Savossa – "Alueella on virusta erittäin runsaasti"

Sairaalahoidossa on kahdeksan koronapotilasta.

Itä-Savon alueella todettiin ennätysmäärä koronavirustartuntoja viime viikolla, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri kertoo tiedotteessa. Tartuntoja oli 519.

Tautitapaukset todettiin virallisissa PCR-testeissä. Todellisuudessa tartuntoja on vieläkin enemmän, sillä vain osa koronapositiivisista käy nykykäytännön mukaan virallisessa testissä.

Alueella on koronavirusta erittäin runsaasti ja riski koronatartuntaan on suuri, Sosterin tiedotteessa sanotaan.

Edellisellä viikolla eli viikolla 10 tartuntoja rekisteröitiin 458. Sairaanhoidossa on kahdeksan potilasta.

Positiivisten testitulosten osuus oli viime viikon aikana noin 55 prosenttia testatuista eli useampi kuin joka toinen testattu sairasti koronaa.

Sairaalahoito kuormittui

Sosterin alueen suuret tartuntamäärät johtivat loppuviikosta sairaalahoidon kuormitukseen. Tämän vuoksi sairaalassa jouduttiin tekemään osastojärjestelyjä.

– Sairaalahoidon tarpeen kasvua ja sen vaatimaa henkilöstöresurssia seurataan päivittäin. Voimme joutua tekemään nopeita muutoksia ajanvaraustoiminnoissa poliklinikoilla ja toimenpiteissä. Tarvittaessa tiedotamme muutoksista erikseen jokaiselle asiakkaalle, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista kertoo tiedotteessa.