Rantasalmella ja Puumalassa on tarjolla töitä matkailu- ja ravintola-alalla – Yritykset hakevat työntekijöitä oppisopimuskoulutuksella Samiedun kanssa

Tällä hetkellä koulutusyhteistyössä ovat mukana Rantasalmelta Kuru Resort ja Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän sekä Puumalasta Sahanlahti Resort, Okkolan Lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Nestorinranta sekä Pistohiekka Sauna Oy – Puumalan Pistohiekka.

Ammattiopisto Samiedu hakee opiskelijoita oppisopimuskoulutuksiin, jotka toteutetaan yhteistyössä matkailu- ja ravintola-alan yritysten kanssa Rantasalmella ja Puumalassa.

Tiedotteessa kerrotaan, että oppisopimuspaikkoja on tarjolla sesonkityöntekijöille ja osa-aikaisille työntekijöille kesän ajaksi. Kesän jälkeen on mahdollista työllistyä kokoaikaisesti ja jatkaa oppisopimuksella opiskelua.

– Suunnittelimme matkailualan yrittäjien kanssa heille sopivan oppisopimusmallin, johon opiskelijahaku on juuri avattu. Tämä uusi asiakaspalveluosaajan koulutuskokonaisuus on räätälöity suoraan yritysten tarpeisiin. Tärkeää on, että yritykset löytäisivät heidän toimintaansa sopivat henkilöt, ja me autamme kouluttamaan heitä alan tehtäviin, kehittäjäopettaja Laura Tynkkynen kertoo tiedotteessa.

Asiakaspalveluosaajan oppisopimuskoulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille työikäisille. Opiskelija voi tiedotteen mukaan olla nuori tai jo työelämässä oleva alanvaihtaja, osa-aikatyötä etsivä tai vakituista työtä etsivä. Myös nuorille koulutus on hyvä mahdollisuus, sillä koulutus voidaan hyväksilukea nykyisiin tai tuleviin opintoihin.

Koulutus toteutetaan palkallisena oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelija on työsuhteessa ja saa palkkaa. Oppisopimuksella oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työelämässä, jossa työpaikkaohjaaja ohjaa ja opastaa opiskelijaa työtä tehden.

Tiedotteessa kerrotaan, että Samiedu antaa tietopuolista opetusta ja käytännön työn ohjausta verkossa ja lähiopetusjaksoilla. Koulutuksessa opiskelijan on mahdollista suorittaa myös hygienia- ja anniskelupassit.

Koulutuksen ja ohjauksen lisäksi Samiedu on mukana perehdyttämässä opiskelijoita tulevaan työpaikkaan ja tuleviin työtehtäviin.

– Työelämäyhteistyö on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta pystymme kehittämään koulutuksiamme juurikin yritysten ja työelämän tarpeisiin. Meillä ammatillisessa koulutuksessa tärkeintä on antaa alan opiskelijoille parhaat mahdolliset lähtökohdat työssä menestymiseen, Tynkkynen sanoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä koulutusyhteistyössä ovat mukana Rantasalmelta Kuru Resort ja Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän sekä Puumalasta Sahanlahti Resort, Okkolan Lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Nestorinranta sekä Pistohiekka Sauna Oy – Puumalan Pistohiekka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka