Uudella Nuvaxovidilla rokottaminen alkaa Savonlinnassa tällä viikolla – Hävikin takia rokotetta saa vain pääterveysasemalla

Nuvaxovid on perinteisellä teknologialla tehty rokote, joka sopii esimerkiksi niille, jotka ovat saaneet mRNA-rokotteesta allergisen reaktion.

Nuvaxovid-koronarokotukset alkavat Itä-Savon sairaanhoitopiirissä Sosterissa tällä viikolla. Uuden Nuvaxovid-rokotteen käyttö alkaa muiden rokotteiden ohella 18 vuotta täyttäneille, Sosteri kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Nuvaxovid-rokote on valmistettu perinteisellä rokoteteknologialla. Se sisältää samaa piikkiproteiinia, jota mRNA-rokotteet koodaavat, mutta tässä rokotteessa piikkiproteiini on tuotettu valmiiksi ja se aloittaa heti vasta-ainetuotannon.

Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille ja esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Rokote sopii myös raskaana oleville ja imettäville.

Rokote on hyvä vaihtoehto henkilöille, joille ei voi antaa mRNA- tai adenovirusrokotetta. Rokotetta voidaan antaa myös henkilöille, jotka haluavat tätä rokotetta muiden valmisteiden sijaan.

Nuvaxovidia ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena muutoin kuin poikkeustapauksissa

Hävikin minimoimiseksi Nuvaxovid-rokotusten antaminen keskitetään Sosterin alueella Savonlinnan pääterveysasemalle. Rokotusajan voi varata maanantaista torstaihin kello 8–15.30 ja perjantaisin 8–14 puhelimitse numerosta 044 417 3698.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka