Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noin 400 koronavirustartuntaa viime viikolla – "Näyttäisi siltä, että epidemiahuippu olisi nyt saavutettu", Sosterin tiedotteessa todetaan

Sairaalahoidontarpeen kuormitus on noussut erityisesti perusterveydenhuollon osastoilla.

Viikolla 9 Sosterin alueella todettiin 403 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa oli yksi potilas ja terveyskeskuksen vuodeosastolla hoidettiin 16 potilasta.

Sosterin viikoittaisen koronavirusepidemiatiedotteen mukaan näyttäisi siltä, että epidemiahuippu olisi nyt Sosterin alueella saavutettu.

Ensi viikolla nähdään kuitenkin hiihtolomien vaikutus tautitilanteeseen. Sairaalahoidontarpeen kuormitus on noussut erityisesti perusterveydenhuollon osastoilla.

– Vaikka näyttäisi, että tautihuippu Sosterin alueella on saavutettu, koronavirustautia on edelleen paljon liikkeellä. Epidemia ei ole vielä ohitse, muistuttaa Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen tiedotteessa.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä pidetään ennallaan. Koronarokotteiden ottaminen kannattaa edelleenkin, koska kolmella rokotteella saa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Walk-In rokotuspäiviä järjestetään edelleen.

Sosterin alueella on tulossa käyttöön myös uusi koronavirusrokote Nuvaxovid. Rokotteen käyttöönotosta tulee erillinen tiedote lähipäivinä.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset

Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.

Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.

Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.