Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BLC Telecom aloittaa valokuituverkkohankkeen Parikkalan, Rautjärven ja Imatran alueilla, jos liittyjiä verkkoon löytyy riittävästi

Verkko rakennetaan markkinaehtoisesti, joten riittävä liittymämäärä tarvitaan ennen kaivuutöiden aloittamista. Liittymämyynti on aloitettu ja verkko valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori BLC Telecom aloittaa laajamittaisen valokuituverkon rakentamisen Parikkalan, Rautjärven ja Imatran alueilla, mikäli alueelta löytyy riittävä määrä halukkaita valokuituverkkoon liittyjiä.

Verkon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kaivuukaudella 2022 ja verkon on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä, BLC:n tiedotteessa kerrotaan.

– Valokuituverkon rakentamiseen ei ole tulossa julkista tukea, vaan verkko rakennetaan markkinaehtoisesti. Riittävän liittymämäärän saavuttaminen, jotta päätös rakentamisesta voidaan taajaman kaikille asuinalueille tehdä, onkin verkon toteutumiselle elintärkeää, tiedotteessa tähdennetään.

Liittymämyynti Imatran, Parikkalan ja Rautjärven omakotikiinteistöihin, taloyhtiöihin ja yrityksiin on parhaillaan käynnissä.

Parikkalassa ja Simpeleellä valokuituverkon on tarkoitus kattaa Parikkalan keskustaajama, Moskuunniemi, Särkisalmi ja Simpele. Imatralla valokuituverkolla on tarkoitus kattaa yli 20 asuinaluetta.

Toteutuessaan valokuituverkko varmistaa alueelle yhtiön mukaan nopean laajakaistan ja kaapelitelevisioverkon palvelut.

BLC Telecom on osa valtakunnallisesti toimivaa BLC-konsernia, jonka pääkonttori on Savonlinnassa. Imatran, Parikkalan ja Rautjärven hanke tukee vahvasti BLC Telecomin strategiaa maantieteellisen laajentumisen osalta.