Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Enonkoskelta kymppitonni Ukrainaan – Haaste lähtee kaikille Etelä-Savon kunnille

Kunnassa valmistaudutaan myös pakolaisten vastaanottamiseen.

Enonkosken kunta antaa yhteensä 10 000 euroa kohdennettavaksi Ukrainan sodan uhreille siten, että taloudellinen tuki kanavoidaan neljän eri avustusjärjestön kautta: Suomen Punaisen Ristin, Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset ry:n ja Suomen Unicefin. Jokaiselle edellä mainitulle järjestölle osoitetaan 2 500 euron tuki.

Enonkosken kunta haastaa samalla kaikki Etelä-Savon maakunnan kunnat mukaan kampanjaan, jolla humanitaarista tukea osoitetaan erityisesti ukrainaisille lapsille ja perheille.

Enonkosken kunta korostaa, että avustusjärjestöjen toiminnan on oltava avointa, vastuullista ja puolueetonta ja järjestöillä tulee olla riittävät valtuudet toimia kriisialueella ja kyky viedä apua perille hätätilanteessa.

Kuntalaisilta on tullut tiedusteluja, voidaanko kunnassa järjestää vaatekeräyksiä tai muita keräyksiä ukrainalaisten auttamiseksi.

– Ukrainan kansa tarvitsee konkreettista apua, ja taloudellinen apu on toimivin tapa. Koordinoimattoman materiaalisen avun antaminen on vaikeaa, koska esimerkiksi tavarakeräyksille ei ole väyliä valmiina, jakelu ja varastointi vievät resursseja.

Kunnassa on tehty alustavaa kartoitusta ja suunnitelmaa sen varalle, että kuntaan tulisi Ukrainasta pakolaisia.

– Suunnitelmia tehdään muun muassa majoituksen ja välttämättömyystarvikkeiden osalta. Maahanmuuttovirasto seuraa Ukrainan tilannetta ja kunnassa seurataan myös tiiviisti tilanteen kehittymistä. Mikäli kunnassa tarvitaan toimenpiteitä, niin kunta tekee silloin yhteistyötä muiden viranomaisten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, Enonkosken kunnanjohtaja Minna Laurio tiedottaa.