Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon maakuntaliitto pidättäytyy toistaiseksi uusista Venäjä-hankkeista –  Maakuntajohtaja: "Kaikkia Etelä-Savoon kohdistuvia vaikutuksia ei vielä tiedetä"

Edunvalvonta koskien muun muassa rajanylityspaikkojen kehittämistä keskeytetään.

Ukrainan sota vaikuttaa Etelä-Savon maakuntaliiton Venäjä-yhteistyöhön ja toimintoihin.

Venäjän Ukrainaan aloittamasta hyökkäyksestä johtuen Etelä-Savon maakuntaliitto pidättäytyy toistaiseksi omista uusista Venäjä-yhteistyötä edistävistä hankkeista. Venäjä-yhteistyöhön liittyvää hanketoimintaa maakuntaliitossa ei tällä hetkellä ole.

Kaakkois-Suomi–Venäjä CBC -ohjelmassa noudatetaan Valtioneuvoston ja EU-tason päätöksiä.

Edunvalvonta koskien muun muassa rajanylityspaikkojen kehittämistä keskeytetään. Maakuntaliiton tavoite Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseksi on odottanut Venäjän ja Suomen hallitusten päätöksiä. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen arvioi jo viime viikolla, että Parikkalan kehittämissuunnitelmia tuskin pannaan nyt täytäntöön.

Venäjää kohtaan on Euroopan unionissa ja länsimaiden taholta asetettu laajoja pakotteita. Venäjältä on odotettavissa vastapakotteita, joilla voi olla tuntuva vaikutus eteläsavolaisiin yrityksiin ja kotitalouksiin.

– Kaikkia Etelä-Savoon kohdistuvia vaikutuksia ei vielä tiedetä. Venäjän kauppa väistämättä muuttuu ja vaikeutuu. Yrityskohtaisesti vaikutukset vaihtelevat riippuen Venäjän kaupan osuudesta. Matkailu on jo ollut lähes pysähdyksissä useamman vuoden ajan Venäjän talouden taantuman ja koronapandemian vuoksi, maakuntajohtaja Mäkinen toteaa tiedotteessa.

– Tärkeintä on löytää rauhanomainen ratkaisu sotaan, joka jo nyt on suuri murhenäytelmä Euroopassa.