Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon väkiluku kasvoi tammikuussa 31:llä – Savonlinnassa muuttovoittoa tammikuussa 21 henkilön verran

Etelä-Savo on yksi seitsemästä maakunnasta, jossa väkiluvun muutos tammikuulta on plussalla.

Vuoden ensimmäisen kuukauden aikana Etelä-Savon väkiluku on kasvanut 31 henkilöllä. Viime vuoden tammikuussa väkiluku oli vähentynyt 19:llä.

Etelä-Savo on yksi seitsemästä maakunnasta, jossa väkiluvun muutos tammikuulta on plussalla. Tiedot on koonnut Etelä-Savon maakuntaliitto Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Kuntien välisestä muutosta ja siirtolaisuudesta muodostuva kokonaisnettomuutto oli tammikuussa 95 henkilön verran positiivinen. Tammikuu jatkoi viimevuotista kehitystä. Koko vuoden 2021 yhteenlaskettu muuttoliike oli positiivinen, vaikka muutamana yksittäisenä kuukautena tuli muuttotappiota.

Savonlinnan seutukunnassa kokonaisnettomuutto oli positiivinen 26 henkilön verran. Kokonaisnettomuutto oli positiivinen myös suurimmassa osassa kunnista Etelä-Savossa, eniten Mikkelissä (+50), Savonlinnassa (+21), Mäntyharjulla (+15), Pieksämäellä (+13) ja Rantasalmella (+12).

Luonnollinen väestönmuutos oli tammikuussa miinuksella. Etelä-Savossa syntyneitä oli 74 ja kuolleita 179.