Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osuuskauppa Suur-Savo ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu vastaavat Farmari-maatalousnäyttelyn ruokapalveluista – Paikallisia pienyrityksiä etsitään tuomaan esiin lähiseudun tuotteita

Maatalousnäyttelyn yksi tavoite on puhua suomalaisen ruoantuotannon puolesta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja Osuuskauppa Suur-Savo vastaavat yhteistyössä ensi kesänä Mikkelissä järjestettävän Farmari-maatalousnäyttelyn ruokapalveluista.

Näyttelyn järjestäjä Pro-Agria Palvelut Oy on valinnut kumppaneiksi toimijat, joilla se katsoo olevan edellytykset hoitaa kymmeniä tuhansia ruokailijoita.

Näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintolan mukaan päävastuulliset toimijat liittävät tarjontaan paikallisia elintarvike- ja ruokapalveluyrityksiä, jolloin Farmariin tulee tarjolle myös lähellä tuotettua ja paikallista ruokaa.

Järjestäjän pyrkimys on saada ravintoloiden raaka-ainepohja vahvasti kotimaiseksi ja valmistus paikalliseksi, koska tapahtuma puhuu suomalaisen ruoantuotannon puolesta.

Palvelutuotannossa työnjako

Alueen lounasravintoloista vastaa Suur-Savo. Ulkoalueiden kahviloita ja ruokamyyntipisteitä hoitaa pääasiallisesti Xamk.

Suur-Savo odottaa jäähallin noutopöytäruokailun kolmen päivän aikana yli 20 000:ta ruokailijaa. Lisäksi yritys järjestää erilaisia ruoka- ja juomatarjoilun myyntipisteitä Saimaa-stadiumin puolelle sekä Raviradan ulkotiloihin. Raviradan ravintola varataan näytteilleasettajien ruokailuun.

Xamk solmii kevään aikana sopimuksia paikallisten tuottajien kanssa tuotteiden myynnistä. Vaihtoehtona on joko myydä tuote osaksi Xamkin tuotevalikoimaa tai tulla itse hoitamaan myyntiä näyttelyn aikana. Ammattikorkeakoulun hoitamissa pisteissä suositaan kotimaisia ja lähialueen raaka-aineita.

Sopimuskumppaneina Xamkilla ovat jo Atria, Valio ja Meira sekä lähileipomoita.

Suur-Savo puolestaan on julkistanut tekevänsä näyttely-yhteistyötä juvalaisen Kruunu Herkun kanssa.

Farmari 2022 järjestetään 30.6.–2.7. Tapahtumapaikkana on 13 hehtaarin näyttelyalue Kalevankankaalla.