Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantasalmella räjähtää: Lauantaina sata esiintyjää ja 12 tuntia musiikkia hulppeassa Euromusa-konsertissa

Tornado-salissa soi lauantaina kellon ympäri. Luvassa musiikkia Mozartista Shrek-musikaaliin.

Lauantaina soi Rantasalmella kellon ympäri

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen talvinen musiikkikatselmus eli kellon ympäri ulottuva Euromusa Tornadolla palaa yleisötapahtumaksi vuoden koronatauon jälkeen.

Tapahtuma polkaistaan vauhtiin kello 10 marssirumpuryhmän Bass Burner Beat -esityksellä. Konsertissa esiintyvät lisäksi Marja Ikosen johtamat C- ja B-puhallinorkesterit, joiden ohjelmistot ulottuvat Espanjasta kummitustalon kautta kuun kamaralle. Välillä käydään Rocky-elokuvan tunnelmissa.

Puolilta päivin ovat vuorossa Rantasalmen nuorimmat muusikot: tammikuussa aloittanut vauvamuskariryhmä ja soitinvalmennusryhmä. Lopputunti on varattu kansalaisopiston oppilaiden soolo- ja yhtye-esityksille, joissa keskeisissä osissa ovat piano-, kitara-, huilu- ja trumpettikappaleet.

Kello 14:n konsertin aloittaa Aikuisten puhallinorkesterin viihteellinen setti. A-orkesterin solisteina ovat Kaisla Koivunoro, huilisti Ronja Ikonen ja saksofonisti Kuisma Tossavainen. Ohjelmisto ulottuu Roomasta Persiaan.

Kello neljän konsertissa pääosassa ovat piano- ja lauluesitykset. Laulusta vastaavat muun muassa Rock ’n’ Roll Duo Sirpa Malkki & Janne Ikonen sekä Anna Vaskelaisen yksinlauluoppilaat.

Kello kuudelta lava avautuu tanssille. Mukana menossa ovat Tiitu Tiussa ja hänen Suomen Harrastamisen mallin katutanssiryhmänsä, K-popin lähettiläät So What ja kansalaisopiston showtanssiryhmät.

Tunti päättyy maistiaisiin nuorisoteatterin Shrek-musikaalista, jonka ensi-ilta on huhtikuussa. Lopulta iltakahdeksan setti on varattu sähköisille bändeille, kun tutut Aikuisten viihdeorkesteri, Sudenmorsian ja Holtittomat valtaavat lavan.

Tornadon tapahtumia voi seurata myös kotisohvalta. Esitysosuuksista lähetetään suora verkkolähetys, joka on nähtävissä samalla linkillä vielä 30 päivän ajan.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys Euromusa – musiikkia kellon ympäri! Musiikki- ja teatterisali Tornado, Rantasalmi la 19.2. klo 10–22. Konserttisetit klo 10, 12, 14, 16, 18 ja 20.