Kokoontumisrajoitukset päättyivät Sosterin alueella

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kumosi tiistaina koronarajoituspäätökset Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Rajoitukset päättyvät välittömästi. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat rajoitukset jatkuvat vielä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tiedotti tiistaina tehneensä päätöksen, jolla se kumosi yleisötilaisuuksien henkilömäärää koskevat rajoituspäätökset Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Myös tilojen terveysturvallista käyttöä koskevat velvoitteet päättyivät. Avin päätös astui voimaan välittömästi.

– Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien asiantuntijatahoina antamien tilannearvioiden pohjalta Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä kyseisten sairaanhoitopiirien alueilla. Saatujen selvitysten perusteella rajoitusten haitat olisivat tällä hetkellä hyötyjä suuremmat, toteaa Itä-Suomen avin ylijohtaja Soile Lahti tiedotteessa.

– Epidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi. Turvavälit, hyvä hygienia ja kasvomaskin käyttö ovat edelleen tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämisessä. Myös oman kunnan ja sairaanhoitopiirin antamia, paikallisesti suunnattuja suosituksia koronaepidemiaan liittyen on suositeltavaa noudattaa, korostaa Itä-Suomen avin aluehallintoylilääkäri Sami Remes tiedotteessa.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat rajoitukset jatkuvat aikaisemman päätöksen mukaisesti 20.2.2022 saakka. Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi, että tilojen terveysturvallisen käytön jatkaminen on välttämätöntä Essoten alueella 20.2.2022 jälkeenkin, mutta yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoituksille ei enää valmistella jatkoa. Aluehallintovirasto tiedottaa Essotea koskevista rajoituksista erikseen myöhemmin.

Juttua muokattu kello 17.48. Vaihdettu otsikosta koronarajoitukset kokoontumisrajoituksiksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka