Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seuraavaksi 5G-verkko laajenee Punkaharjulle ja Parikkalaan – Tukiasemien päivitys voi aiheuttaa palvelukatkoksia

5G-verkko tuo entistä nopeammat yhteydet Parikkalaan ja Punkaharjulle. Verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden.

Matkapuhelinoperaattoreiden DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta kattavaa 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Rakentaminen jatkuu helmikuussa Parikkalassa ja Punkaharjulla. Uuden 5G-verkon lisäksi myös alueen 4G-yhteydet paranevat, operaattoreiden tiedotteessa luvataan.

Työn aikana päivitetään Parikkalassa, Punkaharjulla ja lähialueilla yhteensä 32 tukiasemaa. Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 14. helmikuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis lauantaina 12. maaliskuuta.

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä.

Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

Lisäksi 700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TVtalouksista.

Päivitykset voi havaita rakennustöiden aikana parantuneena 4G-verkkona. Varsinainen 5G-verkko aktivoidaan noin kahden viikon sisällä rakennustöiden päättymisen jälkeen.

Uusi 5G-verkko on operaattoreiden tiedotteen mukaan entistä luotettavampi ja toimintavarmempi verkko, jolla suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi.