Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anna-Kristiina Mikkonen puhujaksi kansainväliseen foorumiin

Mikkonen aikoo kertoa EU:n Alueiden komitean Arlem-kokouksessa Savonlinnassa tehtävästä kansainvälisestä yhteistyöstä.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen on kutsuttu puhujaksi EU:n Alueiden komitean Arlem-kokoukseen, joka pidetään Marseillessa Ranskassa 7. helmikuuta 2022.

Arlem-kokous järjestetään Mediterranean Worlds Forumin yhteydessä.

– Puheenvuoro on osana Euroopan Nuorten vuosi 2022 tilaisuutta ja aiheena on etenkin Välimeren maiden kanssa tehtävä yhteistyö, Mikkonen kertoo tiedotteessaan.

Mikkonen aikoo puhua muun muassa Savonlinnan musiikkiakatemian ja oopperajuhlien kansainvälisestä yhteistyöstä, Ammattiopisto Samiedun ja taidelukion oppilasvaihdosta sekä Savonlinnasta ylipäätään.

– Lisäksi maininnan saa Suomen ensimmäinen hyvinvointialueen nuorisovaltuusto, Etelä-Savon nuorisovaltuusto.

Mikkonen kutsuttiin Marseilleen Euroopan alueiden komitean Young elected politician -ohjelman kautta. Hän haki ohjelmaan vuonna 2020 ja tuli valituksi mukaan 600 kandidaatin joukosta.

Arlem on poliittinen kokous, jossa Euroopan unionin ja Välimeren maiden paikalliset ja alueelliset edustajat vaihtavat parhaita käytäntöjä ja ratkaisuja konkreettisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen tai elinolojen parantamiseen.