Itä-Savon epidemiatilanne pysyy tasaisena – Viime viikolla löytyi 171 uutta koronavirustartuntaa

Sosterin alueella tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut toistaiseksi melko hyvin. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella todettiin viime viikolla 171 uutta koronavirustartuntaa. Edellisviikolla tartuntoja löydettiin 190, joten suurta muutosta suuntaan tai toiseen ei ole epidemiatilanteessa tapahtunut. Virusta liikkuu alueella edelleen melko paljon.

– Tartuntamäärät ovat Sosterin alueella pysyneet lähes edellisviikkoisella tasolla, mutta sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut. Tartunnat ovat edelleen kohtuullisen hyvin jäljitettävissä. Tartuntoja on todettu kaiken ikäisillä, todetaan Sosterin viikottaisessa koronavirusepidemian tilannepäivityksessä.

Viime viikolla Sosterissa tehtiin 1 050 testiä, joista 16 prosenttia oli positiivisia. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on 85 prosentin luokkaa. Sairaalahoidossa ei Sosterin alueelta ole tällä hetkellä yhtään potilasta.

Tartuntatautilääkäri asettaa eristykseen ja karanteeniin

Eristys- ja karanteeniohjeet ovat muuttuneet monilla alueilla Suomessa. Sosterissa jatketaan edelleen niin, että tartuntatautilääkäri asettaa tarvittaessa eristykseen ja karanteeniin. Näin on mahdollista toimia, koska alueen nykyisillä tartuntamäärillä tartunnanjäljitys edelleenkin toimii.

– Sekä eristyksen että karanteenin pituus on pääsääntöisesti seitsemän vuorokautta. Todennäköisesti tämän viikon aikana THL tulee päivittämään ohjeita valtakunnallisesti. Käytännöt muuttuvat mahdollisesti myös Sosterissa tämän jälkeen, Sosterista tiedotetaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on purkanut osan rajoituksista Sosterin alueella. Kuitenkin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitukset pysyvät ennallaan.

Asiakas- ja toimitilojen käytössä tulee edelleen noudattaa ohjeita, ohjeistaa asiakkaita, järjestää asiakkaiden oleskelu mahdollisimman väljästi ja tehostaa pintojen puhdistamista.

Rokotukset jatkuvat edelleen sekä ajanvarauksella että Walk in -päivissä

Sosterin alueella ensimmäisen koronarokotteen on saanut noin 89,7 prosenttia väestöstä, toisen rokotteen 86,7 prosenttia väestöstä ja kolmannen rokotteen 56,5 prosenttia väestöstä.

Koronarokotuksia annetaan Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteen lisäksi Punkaharjun, Enonkosken, Kerimäen ja Savonrannan terveysasemilla.

Rantasalmi ja Sulkava tiedottavat omista rokotusajoistaan erikseen.

Ajanvarauksella rokotukseen pääsee kohtuullisessa ajassa jonottamatta. Lisäksi rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmatta rokotetta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Sosteri on aloittanut myös 5–11-vuotiaiden rokotukset. Alle kouluikäisten rokotukset hoidetaan neuvolassa ja kouluikäisten rokotukset hoidetaan kouluterveydenhuollossa.

Alueella voimassa olevat määräykset ja rajoitukset

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 14.2.2022 asti.

Lisäksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Määräys on voimassa 14.2.2022 asti.

Laaja etätyösuositus on voimassa Sosterin alueella.

Sosterin alueella on voimassa 17.12.2021 päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.

Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.

Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka