Etelä-Savon maakuntahallitus kiirehtii määrärahaa Parikkalan rajanylityspaikalle – Pelkää, ettei ehdi avautua kansainväliselle liikenteelle 2024

Matkailu tarvitsee uskoa tulevaisuuteen ja hyviä yhteyksiä Pietariin pandemian jälkeen.

Etelä-Savon maakuntahallitus otti kantaa Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämisen puolesta. Maakuntahallitus piti etäyhteyksillä vuoden ensimmäistä kokoustaan maanantaina.

Maakuntahallitus kertoo tiedotteessa, että Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan kansainvälistyminen ei ole edennyt, vaikka maan hallitus on linjannut asiasta syyskuussa 2019. Maakuntahallitus pelkää, että rajanylityspaikka jää avautumatta kansainväliselle liikenteelle vuonna 2024.

Lausunnon mukaan maakuntahallitus edellyttää määrärahoja rajanylityspaikan kansainvälistämiseen tänä keväänä. Talousarvion valmistelua koskevissa neuvotteluissa tulee varmistaa tarvittavat määrärahat infrastruktuurille ja henkilöstölle.

Maakuntahallituksen mukaan Parikkala-Syväoron avaaminen kansainväliselle liikenteelle tukee itäsuomalaista elinkeinoelämää. Erityisesti se tukee matkailu- ja palvelualaa, joka tarvitsee uskoa tulevaisuuteen ja hyviä yhteyksiä Pietariin pandemian jälkeen.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka