HS: Savonlinnaan lähteneen lentokoneen moottori hajosi nousun jälkeen keskiviikkona – Koneessa oli kaksi matkustajaa

Kyseessä ei ole sama kone, jonka aikaisemmista vaaratilanteista uutisoitiin lokakuussa.

Savonlinnaan lähdössä olleen lentokoneen moottori hajosi heti Helsinki-Vantaalta nousun jälkeen keskiviikkona, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin ja Savonlinnan väliä lentävän Transaviabaltikan kone palasi kentälle heti nousun jälkeen.

HS ja Itä-Savo uutisoivat lokakuussa, että Suomessa lennot aloittanut kone joutui vuosia sitten Ruotsissa kahdesti vaaratilanteeseen. Se on eri kone kuin keskiviikkona ongelmiin joutunut kone.

Liettulaisen lentoyhtiön kaksimoottorinen potkuriturbiini­kone toinen sen moottoreista sammutettiin nousun aikana.

Finavian viestinnästä vahvistettiin HS:lle, että Savonlinnaan lentänyt kone kääntyi takaisin nousun jälkeen. Kyseessä ei ollut hätälasku.

Koneessa oli kaksi matkustajaa. Yhtiön päälentäjä Erwin Jonkerin mukaan konerikko on vakava tilanne, mutta kukaan ei ollut tilanteessa vaarassa.

Hän kertoo, että kone oli yllättävän helppo lentää yhdelläkin moottorilla.

Toinen kone operoi, kun toista korjataan

Koneen vaihteisto oli hajonnut ja koko moottori pitää uusia. Sellainen on Jonkerin mukaan jo tilattu Yhdysvalloista ja sen asentamisessa menee ehkä kymmenen päivää.

Myös liikenne- ja viestintävirasto Traficom ilmailusta vastaava johtaja Jari Pöntinen vahvistaa tiedot. Hänen mukaansa tapahtunut on vakava vaaratilanne, mutta ei poikkeus maailmalla eikä Suomessa

Yhtiöllä on Suomessa käytössään kaksi samanlaista, 19-paikkaista Bae Jetstream -konetta, joiden valmistus on lopetettu 1990-luvulla.

Yhtiön asianhoitaja Jyri Koponen sano HS:lle, että yhtiön toinen kone operoi liikennettä sillä aikaa, kun toinen on korjattavana.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka