Etelä-Savon tieliikenteessä menehtyi viime vuonna neljä ihmistä – Ajonopeus sekä ajokunto usein Itä-Suomen liikennekuolemien taustalla

Sekä liikenteessä loukkaantuneiden että menehtyneiden määrä väheni Etelä-Savossa edellisvuodesta.

Itä-Suomen tieliikenteessä menehtyi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tietojen mukaan yhteensä 21 henkilöä vuonna 2021. Kuolleiden määrä vähentyi yhdellä vuoteen 2020 verrattuna.

Itä-Suomen liikenteessä kuolleista kaksi oli 17-vuotiaita. Edellisen neljän vuoden aikana (2017–2020) ei liikenteessä kuollut yhtään 17-vuotiasta.

Etelä-Savossa liikenteessä menehtyi neljä ihmistä. Liikennekuolemista yksi sattui jalankulkijalle, muissa onnettomuuksissa nousivat esiin ajonopeudet.

Liikennekuolemia oli Etelä-Savossa kolme vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Tiedot selviävät Pohjois-Savon ely-keskuksen lähettämästä lehdistötiedotteesta.

Loukkaantuneita oli Itä-Suomen alueella Tilastokeskuksen mukaan marraskuun loppuun mennessä 318. Alustavien tietojen perusteella loukkaantuneita on 64 vähemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisenä vuonna.

Pohjois-Savon ely-keskuksen tiedotteen mukaan Etelä-Savossa loukkaantuneiden määrä liikenteessä väheni peräti 23 henkilöllä. Eniten loukkaantuneiden määrä vähentyi Mikkelissä, jossa oli 10 loukkaantuneen vähennys edelliseen vuoteen.

Itä-Suomen liikennekuolemissa vuodelta 2021 erottuu selkeästi kaksi taustatekijää: alkoholi ja kovat ajonopeudet. Ajonopeudet ovat olleet taustatekijänä noin puolessa Itä-Suomessa sattuneista liikennekuolemista. Onnettomuuksista puolet on ollut suistumisonnettomuuksia ja noin kolmannes kohtaamisonnettomuuksia.

Alkoholi on ollut osasyynä noin joka kolmannessa liikennekuolemassa. Itä-Suomen liikennekuolemat sattuvat koko maata useammin henkilöautoissa.

Aiempiin vuosiin verrattuna ikäihmisten osuus onnettomuuksista oli vuonna 2021 vähäisempi. Ajokuntoon ja ajoterveyteen liittyvät taustatekijät näkyvät lähes puolessa vuoden 2021 liikennekuolemista.

Törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä Itä-Suomen alueella oli 439. Määrä vähentyi vuoden 2020 tasosta (574) ja oli jokseenkin samaa tasoa kuin vuosina 2016–2019.

Pohjois-Savon ely-keskuksen tiedotteen mukaan eniten törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on kirjattu 18–30-vuotiaille. Määrä on kasvanut muun muassa 15–17-vuotiaiden ja yli 60-vuotiaiden ikäryhmissä.

Onnettomuuksien taustatiedot perustuvat poliisin kirjaamiin onnettomuustietoihin ja OTI:n (Onnettomuustietoinstituutti) aineistoon tutkijalautakuntien selvityksistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka