Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Sisätiloihin 20 henkilön kokoontumisrajoitus maanantaista alkaen

Uudet rajoitukset ovat voimassa koko Itä-Suomen avin alueella ystävänpäivään eli helmikuun 14. päivään asti.

Yli 20 henkilön tilaisuudet sisätiloissa on kielletty Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alueella. Kielto tulee voimaan ensi maanantaina eli 17. tammikuuta. Rajoitukset koskevat koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialuetta. Ne ovat voimassa 14. helmikuuta saakka.

– Rajoitus astuu voimaan maanantaina, jotta toimijoille jäisi enemmän aikaa ottaa muuttunut rajoitus huomioon toiminnassaan, avi kertoo tiedotteessaan.

Avi teki perjantaina päätöksen jatkaa vuodenvaihteessa annettua määräystä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevista kokoontumisrajoituksista. Ulkotilojen osalta rajoitus pysyi ennallaan, mutta sisätiloissa tapahtuvien tilaisuuksien osalta osallistujarajaa tiukennettiin.

Ulkotiloissa henkilömäärä on edelleen rajoitettu 50 henkilöön. Ulkonakin järjestettävissä tilaisuuksissa tulee pitää huoli siitä, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Yli 50 henkilön tilaisuudet on kielletty.

Nyt tehdyssä päätöksessä avi tarkoittaa lähikontaktilla ihmisten oleskelua samassa alueellisesti tai toiminnallisesti rajatussa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa.

– Koronaviruksen omikron-variantin on sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella todettu leviävän myös ulkotiloissa, ja suurissa tilaisuuksissa on riski tartuntojen laajalle leviämiselle. Aluehallintoviraston arvion mukaan ulkotiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on riittävää, mutta myös välttämätöntä asettaa 50 henkilön osallistujamäärärajoitus.

– Rajoittamistoimenpiteillä pyritään estämään ja hidastamaan covid-19-viruksen leviämistä, ja sitä kautta saamaan aikaa rokotekattavuuden nostamiselle sekä turvaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä epidemiakäyrää madaltamalla, kertoo aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Yleisötilaisuuksia koskevien osallistujarajoitusten lisäksi Itä-Suomen avin alueella on voimassa myös määräys yleisölle avoinna olevien tilojen terveysturvallisesta käytöstä.

Avi päätti keskiviikkona, että joukkue- ja ryhmäliikuntaan sekä kontaktilajien harrastamiseen käytettävien sisäliikuntatilojen sekä huvi- ja virkistystoimintaan käytettävien tanssipaikkojen sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilojen sulkua jatketaan 27. tammikuuta asti. Määräys ei kuitenkaan koske kuntosaleja, yleisiä saunoja tai uimahallien ja kylpylöiden allastiloja, kun niitä ei käytetä ryhmäliikuntaan. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi myös käyttää lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan tai aikuisten ammattiurheiluun.

Artikkelia täydennetty 14.1. klo 18.45.