Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi jatkoi harrastetilojen sulkua kahdella viikolla Itä-Savossa – Uimahallit ja kuntosalit saavat yhä pysyä auki

Ryhmäharrastuksiin käytetyt tilat pysyvät kiinni 27. tammikuuta saakka. Vuonna 2003 syntyneet saavat nyt osallistua nuorten harrastustoimintaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti keskiviikkona jatkaa harrastetilojen sulkua. Avi kertoo tiedotteessaan, että ennestään voimassa olleita rajoituksia jatketaan 27. tammikuuta saakka.

Tilat pysyvät suljettuna Itä-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien lisäksi Pohjois-Karjalassa.

Sulku koskee joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan tarkoitettuja tiloja sekä esimerkiksi tanssipaikkoja ja kuorotoimintaan käytettyjä tiloja.

Avoinna saavat kuitenkin olla kuntosalit ja vastaavat sisäliikuntatilat, uimahallit, kylpylät sekä yleiset saunat.

Nuorten harrastusten rajoituksiin pieni lievennys

Ammattiurheilu sekä lasten ja nuorten harrastukset on rajattu kiellon ulkopuolelle. Sulkuun määrättyjä tiloja voivat nyt käyttää aiemmasta poiketen myös vuonna 2003 syntyneet ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvat.

– Ikärajaa on nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Toiminnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon osallistujien terveysturvallisuus, kommentoi tiedotteessa aluehallintoviraston ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnunen.

Aiempaan tapaan nyt suljetut tilat ovat käytössä lakisääteisiin palveluihin, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen ja koulujen liikuntaopetukseen.

Kokoontumisrajoituksista päätös perjantaina

Avoinna olevissa tiloissa on yhä voimassa määräys järjestää toiminta terveysturvallisesti. Avi listaa keinoiksi muun muassa asiakasmäärän rajoittamisen, ilmanvaihdon tehostamisen ja maskin käytön suosittelemisen.

Avi päättää kokoontumisrajoitusten jatkosta perjantaina. Tällä hetkellä voimassa on viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa.