Etelä-Savo valmistelee palveluseteleiden käytön laajentamista yhdessä yrittäjien kanssa

Etelä-Savon hyvinvointialueen valmistelijat haluavat edistää palvelusetelien käyttöä tulevalla hyvinvointialueella. Asiantuntijavalmistelija Niina Helminen ja alueella toimivat alan yrittäjät ryhtyvät yhteistyössä kehittämään nykyisiä seteleitä ja selvittelemään mahdollisuuksia uusien palvelusetelien käyttöönottoon.

Yrittäjien aloitteesta hyvinvointialueen asiantuntijavalmistelijat järjestivät tiistaina yrittäjille ja yrityksille työn aloitustilaisuudeksi teemaillan.

Palvelusetelit ovat nyt Essotessa käytössä kahdessatoista eri palvelussa. Sosterissa palveluseteli on käytössä ikäihmisten palveluasumisessa ja tehostetussa palveluasumisessa.

Palvelusetelin käytön mahdollisuuksia teemaillassa esittelivät Vertikal oy:stä Simo Pokki ja Riitta Pylvänen. Heidän mielestään palvelusetelin käyttöä voidaan laajentaa ja monipuolistaa, kunhan varmistetaan, että seteleiden sisältö ja hinnoittelu ovat yritysten näkökulmasta selkeitä ja että setelit ovat asiakkaiden saavutettavissa.

Asiantuntijoiden mukaan palveluseteleiden pitää hyvinvointialueen kannalta olla vähintään kustannusneutraaleita verrattuna omaan palvelutuotantoon.

Etelä-Savon hyvinvointialueen vanhuspalvelujen vastuuvalmistelija Niina Kaukonen pitää selvänä, että hyvinvointialueen omaa tuotantoa kannattaa täydentää paikallisten pienten ja keskisuurten yritysten palveluilla ja joissain tapauksissa myös suurempien kansallisten yritysten palveluilla.

Tärkeintä sosiaali- ja terveyspalveluissa on lopputulos ja tyytyväinen asiakas.

Niina Kaukonen

– Tärkeintä sosiaali- ja terveyspalveluissa on lopputulos ja tyytyväinen asiakas, Kaukonen sanoo.

Kaukosen mukaan yksityiset palvelut ovat myös yksi tapa talouden tasapainon hallintaan tilanteessa, jossa sekä palvelujen määrä että kustannukset kasvavat. Julkinen palvelutuotanto on myös vastuussa, että palvelut ovat saavutettavissa oikea-aikaisesti.

Hyvinvointialueen aluevaltuusto tai sen valitsemat toimielimet päättävät, mihin palveluihin hyvinvointialue palveluseteliä käyttää. Valtuusto aloittaa työnsä maaliskuussa, ja se valitaan aluevaaleissa 23.1. Aluevaalien ennakkoäänestys on käynnissä 18. tammikuuta saakka.

Valmistelijoitten lisäksi myös aluevaaliehdokkaat yli puoluerajojen ovat suopeita palveluseteleille. Tämä ilmenee Itä-Savon vaalikoneesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka