Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silvola-Haapalan alueelle syntyi uusi metsästysseura – Uusi seura toimii yhteen sulautetuilla metsästysalueilla

Uudessa seurassa yhdistyivät Silvolan Erämiehet ry ja Asko Muhosen hirviseurue.

Savonlinnassa on aloittanut toimintansa vuoden alussa uusi metsästysseura. Uuteen yhteiseen metsästysseuraan ovat yhdistyneet Silvolan Erämiehet ry ja Asko Muhosen hirviseurue. Uuden seuran nimi on Silvola-Haapalan Erämiehet ry.

– Silvolan Erämiehet on tehnyt hyvää yhteistyötä jo aikaisemminkin naapuriseurojen kanssa. Varsinkin Asko Muhosen hirviseurueen kanssa on mukava ollut yhdessä metsästää, kertoo metsästysseuran tiedottaja Ari Lybeck tiedotteessaan.

– Seurueen maat rajoittuvat Silvolan Erämiesten metsästysalueisiin ja hirvet pyrkivät liikkumaan Suursuon kautta puolelle tai toiselle. Uusi seura toimii yhteen sulautetuilla metsästysalueilla.

Periaatepäätös seurojen yhdistämisestä tehtiin syksyllä 2021 yhteisessä kokouksessa.

– Seurueen johtaja Asko Muhonen neuvotteli maanomistajien kanssa yhdistämistoimenpiteestä ja sai luvan toimenpiteen toteuttamiseen. Tästä myönteisestä suhtautumisesta hän osoittaa lämpimät kiitokset maanomistajille. Sama koskee tietenkin perustetun kantaseuran maanomistajia.

– On erittäin tärkeää, että tällaisia yhdistymisiä voidaan tehdä ja saada seuran toimintaa vireämmäksi.

Lybeck muistuttaa, että riistakantojen hoito, tarkkailu, oikea verottaminen ja vahinko- ja vieraseläinten metsästys saadaan asianmukaisesti hoidettua, kun toiminta on vireää ja osallistujia löytyy.

– Varsinkin Silvolan alueella on nuoria metsästäjiä, jotka tekevät merkittävää riistanhoitotyötä metsästämällä pien- ja vieraspetoja, kuten supikoiria ja minkkejä.